Hoe Uber uitgroeide naar een bedrijf van 50 miljard dollar

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Hoe Uber uitgroeide naar een bedrijf van 50 miljard dollar

Op het einde van deze maand zal Uber naar alle waarschijnlijkheid meer dan 50 miljard dollar waard zijn. De ridesharing-app is op zoek naar 2 miljard dollar aan nieuw kapitaal. Het bedrijf zou daarmee in één klap het grootste privé-bedrijf ter wereld worden. De Chinese tech-gigant Xiaomi strandt op de 2de plaats. 

De groei van Uber in beeld: 

In december haalde Uber nog 1,2 miljard dollar op via investeerders en werd toen geschat op een waarde van 40 miljard dollar. Een halfjaar daarvoor haalde Uber 1 miljard op en had het een waardering van 17 miljard dollar. We moeten er geen tekening bij maken: het gaat gigantisch hard voor Uber.

Kijk maar eens naar het groeitraject dat de start-up tot nu toe aflegde:

Wat is de volgende stap?  

De mogelijkheden voor Uber zijn legio. Zo zou het van plan zijn om naast de taxi-sector ook de logistieke sector op zijn kop te zetten. Ook met het leveren van voeding aan huis wordt volop geëxperimenteerd. 

Daarnaast heeft Uber ook een bod van 3 miljard dollar uitgebracht op Nokia's Kaartendienst Here én heeft het geïnvesteerd in een robotics-fabriek in het Amerikaanse Pitssburg waar naar verluidt gewerkt wordt aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Volgens insiders zou het ook niet lang meer duren eer Uber actief wordt op de Amerikaanse beurs. Wordt ongetwijfeld vervolgd...