Onderzoek: Hoe vaak moet je posten op sociale media. De cijfers:

Stefanie De Groot
Door Stefanie De Groot Innoveren
Onderzoek: Hoe vaak moet je posten op sociale media. De cijfers:

Bron foto: Shutterstock

Veel mensen vragen het zich af: hoeveel keer per dag moet ik met mijn account actief zijn? Is er zoiets als een ideale frequentie? En gaan de regels op voor elk sociaal netwerk? Social Media-tool Buffer komt met een oplossing op basis van hun data. Hieronder hun bevindingen:

Onderzoek

Buffer zocht uit hoe vaak je het best updates doet op jouw sociale media accounts over verschillende kanalen heen. Er bleek een duidelijke link tussen hoe vaak je post en hoeveel interactie er is op jouw posts. 

Als je de tips opvolgt, heb je dus de kennis in handen om de hoeveelheid interactie op jouw sociale media kanalen te optimaliseren per platform. Het beste is natuurlijk om onderstaande tips in het achterhoofd te houden en deze te implementeren in jouw bestaande social-media aanpak. Hou dus de volgende tips in het achterhoofd: 

Twitter – 3 x per dag.

Na de derde tweet per dag neemt het engagement van je volgers voorzichtig af. We raden je dus aan om max. 3 tweets per dag te posten.

Facebook: maximum 2 x per dag

Als je meer dan 2 posts per dag plaatst dan neemt het aantal likes & comments af.
Zo ongeveer een 5 tot 10 posts per week is ideaal.

LinkedIn: 1 post per dag

Wanneer je ongeveer 20 posts plaatst per maand (of 1 per weekdag) dan bereik je zo ongeveer een 60% van je publiek. LinkedIn blijft een kanaal voor zakelijk gebruik, dus ga hier dus niet overdrijven. Hier is het wel belangrijk dat je post op weekdagen, ook weer door hun zakelijk karakter.

Google+: maximum 3 posts per dag

Hoe vaker je post, hoe meer interactie je verkrijgt. Ook hier is dit logisch. Maar uit studies blijkt dat er meest interactie is bij het plaatsen van 3 posts per dag.

Pinterest: 5 posts per dag of meer

Bij Pinterest mag je gerust meerdere posts doen per dag. Hoe vaker je post op Pinterest, hoe sneller je groeit – volgers creëert en interesse opwekt.

Instagram – 1,5 per dag of meer

Gemiddeld 1,5 x per dag posten, of 45 posts per maand. Al kan het bij Instagram geen kwaad om nog meer te posten. Uit studies blijkt dat er geen spectaculaire daling is van volgers als je hier nog meer op post. Klein weetje: de grootste merken posten ongeveer 1 tot 2 maal per dag.

Blog – 2x per week

Bedrijven of personen die 5 tot 8 blogposts per maand posten, verdubbelen ongeveer hun volgers.

Hou deze tips in het achterhoofd en ga zelf op ontdekking wat voor jou het beste werkt! Als het goed is, zou je de hoeveelheid interactie op jouw posts op elk sociaal netwerk omhoog moeten zien gaan. Succes!