Hoeveel verdienen digitale talenten in 2017? De resultaten van de jaarlijkse loonenquête

Bloovi Studio
Door Bloovi Studio
Hoeveel verdienen digitale talenten in 2017? De resultaten van de jaarlijkse loonenquête

Dit jaar opnieuw heeft Bloovi Me werk gemaakt van de loonenquête. Dit om de belangrijke lacune aan kennis omtrent loon, werkervaring, opleiding, etc. in de digitale sector op te vullen. De loonenquête over de digitale sector van dit jaar leverde 1075 reacties op. Benieuwd naar de meest opvallende resultaten? Lees dan zeker verder!

Het gemiddeld loon van onze digitale respondenten in 2017 bedraagt € 3.048,86. In vergelijking met het gemiddeld loon in 2016 (€2.889,89 - cfr. Resultaten whitepaper 2016), kunnen we vaststellen dat deze met 4% gestegen is. Het startersloon in de digitale sector bedraagt gemiddeld € 2.141,43.

Net zoals in 2016 verdienen mannen meer dan vrouwen. Het verschil in loon blijft trouwens over de verschillende leeftijdscategorieën, functies en aantal jaren werkervaring heen zichtbaar. Last but not least, er worden meer mannen dan vrouwen tewerkgesteld in de sector.

Ben je voornamelijk gespecialiseerd in Project Management IT/Applicatie, Product Owner of Strategie dan verdien je volgens onze resultaten het meest. Bekijken we de lonen per domein, dan valt het op dat Strategie & Visie, Sales & Business Development en Project Management het hoogst scoren in verloning.

Maaltijdcheques of vergoeding maaltijden in/buiten de organisatie, de 13e maand en een laptop (of pc of tablet) vormen de top 3 extralegale voordelen waarvan meer dan de helft van de respondenten van geniet.

Het is opmerkelijk dat minder dan de helft van de respondenten tevreden is over verloning. Bijna 70% is tevreden over work/life balance en jobinhoud. Dit bewijst nog maar eens dat verloning an sich niet de enige/belangrijkste motivator is in de job.

Ontdek alle conclusies en download het volledige rapport!

 

 

 

 

 

Interesse in de branded content, white paper en advertising mogelijkheden op Bloovi?
Neem contact op met BLOOVI STUDIO.