Popcorn Time komt naar iOS

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Popcorn Time komt naar iOS

Popcorn Time, de illegale versie van Netflix, is nu beschikbaar voor iPhone, iPad & iPod Touch. Let wel: Popcorn Time zal enkel werken op iDevices die werden gejailbreakt. De ontwikkelaars zouden binnenkort een web-app lanceren die een jailbreak niet meer nodig maakt. 

Nu ook voor iOS

Popcorn Time begon als een een applicatie voor Mac, PC & Linux computer. Recent werd het beschikbaar voor Android & nu dus ook voor iOS. Popcorn Time geeft je gratis toegang tot alle nieuwste films en tv-series en wordt gezien als hét Netflix alternatief voor internetpiraten. 

Illegaal

De applicatie is echter illegaal en werkt aan de hand van film-torrents. In plaats van een torrent-file te downloaden wordt de torrent rechtstreeks gestreamd naar een apparaat. Dat wil zeggen dat het ook werkt op het Torrent-principe: telkens je iets aan het bekijken bent, ben je ook bezig aan het verspreiden van het bestand.

Voor Android-toestellen was er al een app beschikbaar. Sinds recent is er die ook voor iOS-toestellen met een jailbreak:

GitHub

Popcorn Time kwam tot stand op het opensource platform GitHub. Enkele maanden geleden werd de ontwikkeling van de app nog stopgezet door de autoriteiten. De software ontwikkelaars van Popcorn Time blijken zich daar zich weinig van aan te trekken, intussen zijn immers steeds meer versies van de app verschenen.

Om Popcorn Time te installeren op je iOS-device moet je wel een jailbreak uitvoeren. De ontwikkelaars achter Popcorn Time lieten wel al weten dat ze aan het werken zijn aan een webapp voor iOS die geen jailbreak verreist.