In dit Brussels appartementsgebouw hoef je nooit meer te wachten op een pakje

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
In dit Brussels appartementsgebouw hoef je nooit meer te wachten op een pakje

Het is zover: de bewoners van het appartementsgebouw Roodebeeklaan hoeven nooit meer op hun pakjes te wachten. Vanaf nu kunnen ze die laten leveren en terugsturen zonder dat er iemand aanwezig moet zijn. Het is het eerste residentieel vastgoedproject in Brussel dat zo'n systeem in zijn lobby integreert. 

Alle inwoners van de twaalf appartementen in de ‘Roodebeeklaan’-residentie in Brussel kunnen hun bestellingen laten toekomen en terugsturen via hun eigen Bringme Box. Een primeur voor de stad. Koeriers, lokale handelaars en andere diensten kunnen pakjes, strijk, leveringen droppen in de Bringme Box, waarna de mobiele app de bewoners laat weten dat het pakje is aangekomen. Tegelijkertijd kunnen ze de box ook gebruiken om zelf pakketjes te verzenden of online bestellingen terug te sturen.

Gewoon, in de lobby

Het innovatieve systeem werd tijdens de renovatie van het gebouw naadloos geïntegreerd in de lobby van het project. Eigenaar Jan Hendrickx is trots op het resultaat: “Ik heb voor Bringme gekozen omwille van het innovatieve karakter van het systeem en de directe toegevoegde waarde die Bringme biedt aan de bewoners van het appartementsgebouw. Ik merk dat iedereen erg enthousiast is over de technologie.”

Appartementsgebouw Bringme

Sleutel voor poetshulp

Online bestellen snel en efficiënt, maar het leveren is onhandig: mensen zijn niet thuis op het moment dat de pakjes geleverd worden en hebben liever niet dat hun buren bestellingen in ontvangst nemen”, zegt Dagmar Bernaers, Business Development Manager van Bringme. “De Bringme Box is de ideale oplossing. Dankzij het systeem moet er niemand thuis zijn om de pakjes in ontvangst te nemen of ze terug te sturen. Alle pakjes liggen veilig in de slimme box tot het moment dat je thuiskomt of de koerierdienst ze komt ophalen. Maar je kan er bijvoorbeeld ook veilig de sleutel in klaarleggen op de dagen dat je poetshulp langskomt.”

De volgende maanden moeten nog een heel aantal projecten volgen. Momenteel werkt Bringme aan installaties in een heel aantal andere projecten in steden in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.