Instagram kopieert Snapchat met beelden die slechts 24 uur online blijven:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Instagram kopieert Snapchat met beelden die slechts 24 uur online blijven:

Instagram heeft gisteren Instagram Stories gelanceerd via een app-update. De nieuwe feature introduceert de mogelijkheid om video's en foto's te delen die na 24 uur automatisch offline gaan. De feature én ook de look-and-feel lijken rechtstreeks vanuit Snapchat te komen. 

'Je moet je geen zorgen maken over je vertrouwde Instagram-feed'

Stories zullen niet in de vertrouwde Instagram-feed terecht komen. Helemaal bovenaan jouw feed zijn nu in een oogopslag ronde pictogrammen te zien waardoor je kan zien wie van je volgers een Story heeft gedeeld. Het volstaat om daarop te klikken om de Story af te spelen. Door te swipen kan je doorheen de beelden bladeren waaruit de Story is opgebouwd. Je kan het het best vergelijken met een slideshow. Dit is hoe het precies werkt:

Instagram Stories zullen niet te zien zijn in de traditionele Instagram-feed. Je kan een Story extra leven inblazen door tekst en tekeningen toe te voegen op de beelden (net zoals bij Snapchat). De foto's en video's zullen automatisch verdwijnen na 24 uur online te hebben gestaan en zullen dus niet te zien zijn op jouw profiel of foto-overzicht. 

Bron: instagram.com/blog