Instagram heeft 400 miljoen gebruikers, steekt Twitter voorbij

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Instagram heeft 400 miljoen gebruikers, steekt Twitter voorbij

foto: shutterstock.com

Instagram heeft de kaap van 400 miljoen actieve gebruikers gerond. Per dag plaatsen Instagrammers zo'n 80 miljoen foto's op het internet. Het sociale fotonetwerk groeide het voorbije jaar met 100 miljoen gebruikers. Opmerkelijk: Instagram is in enkele belangrijke markten intussen populairder dan Twitter. 

Instagram wordt steeds populairder buiten de VS

Instagram werd het voorbije jaar een pak populairder in regio's zoals Azië en Europa. Maar ook Japanners, Indonesiërs en Brazilianen ontdekten Instagram het voorbije jaar en masse. 

Instagram bestaat nu 5 jaar. Het behalen van 400 miljoen actieve gebruikers is dan ook een enorme mijlpaal voor het bedrijf.

"We zijn enorm blij deze mijlpaal te halen, 400 miljoen actieve gebruikers leek vijf jaar geleden een verre droom," liet Instagram weten. 

Instagram stilaan groter dan Twitter

Volgens een recent onderzoek van GlobalWebIndex is Instagram in steeds meer landen groter dan Twitter. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers zet zich steeds spectaculairder door, terwijl dat van Twitter inkrimpt en rond de 316 miljoen maandelijkse gebruikers blijft schommelen.

In plaatsen zoals Hong Kong, Taiwan, Thailand en Zweden laat Instagram nu Twitter ver achter zich. 

Dat het niet bij deze markten zal blijven staat als een paal boven water. Kijk maar eens hoe dicht het aantal actieve gebruikers van beide netwerken tegenwoordig bij elkaar liggen: 

Benieuwd of deze trend zich zal doorzetten! Wat denk jij?