Na een intense ontwikkelingsfase levert Intracto weer een pareltje af. In samenwerking met Bpost werd Mystamp ontwikkeld. Een online tool waarmee je je eigen postzegel kan ontwerpen en bestellen.

Mystamp mikt op usability

De tool laat toe een afbeelding van je computer, Facebook, Flickr of Picasa aan een basiskader voor een postzegel toe te voegen. Daarna kan je op een gebruiksvriendelijke manier schalen, roteren, verplaatsen of de zegel een extra toets geven met een kort tekstje. De interface en het design van de editor is volledig door Intracto afgewerkt, rekening houdend met de Bpost huisstijl.

Under the hood

Ook de programmatie van Mystamp was voor de rekening van Intracto. Een stevige dosis Flash (Actionscript 3) aangedreven door XML moet de plotse toestroom van postzegelliefhebbers en internet-minnende grootmoeders zonder problemen kunnen verwerken. Maar ook niet-filatelisten zullen gauw een nuttig doel voor deze toepassing vinden.

Jouw gepersonaliseerde postzegel

Na het creatieve werk neemt de site van Bpost het werk terug over. Alles van het winkelmandje, inloggen en de betaling is intern door Bpost afgewerkt. Dankzij de post liggen een paar dagen later jouw gepersonaliseerde postzegels in de brievenbus. Ideaal voor het versturen van op maat gemaakte geboortekaartjes, trouwuitnodigingen, … enz. Maar ook de bedrijfswereld kan er zijn voordeel mee doen. Kijk maar even naar dit treffend voorbeeld!

 

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?