Investeringsfonds achter Facebook, Dropbox & Deliveroo investeert in Belgische start-up

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Ondernemen
Investeringsfonds achter Facebook, Dropbox & Deliveroo investeert in Belgische start-up

Foto: Team Silverfin

De Gentse startup Silverfin heeft 4 miljoen euro opgehaald in een Serie A-investeringsronde begeleid door de Britse durfkapitalisten Index Ventures, ook Belgische investeerders zoals Louis Jonckheere & Pieterjan Bouten (Showpad) en Jurgen Ingels (Clear2pay) deden een duit in het zakje. Index Ventures is een toonaangevend private equity en durfkapitaalbedrijf opgericht in 1996. Het fonds investeerde al in meer dan 160 software-, internet- en SaaS-bedrijven, waaronder Dropbox, Skype, Facebook, Deliveroo...

Meer dan 35 vacatures in België

Silverfin is het real-time connected accounting platform dat financiële gegevens, rapportering en communicatie van bedrijven uniformiseert. Met de investering wil de start-up de productonwikkeling versnellen, het Belgische team versterken en haar internationale aanwezigheid verder uitbouwen. Om die groei te verwezelijken, publiceerde de start-up ondertussen maar liefst 35 vacatures. 

Duidelijkheid scheppen in financiële wirwar

Silverfin wil met haar product orde scheppen bij financiële departementen. Vaak worden daar een allegaartje van traditionele software tools, applicaties en ontelbare Excel-sheets gebruikt. Hierdoor hebben organisaties geen real-time zicht op hun financiële data. En dat leidt dan weer tot slabakkende communicatie tussen medewerkers onderling en externe partijen.

De heilige graal van accounting?

“De volledige automatisering van hoe financiële data verzameld en gereconcilieerd wordt, kan je de ‘Heilige Graal’ van accounting noemen. Want het zal de sectoren van financieel advies, accounting en auditing transformeren”, zegt Jan Hammer, partner bij Index Ventures.

“Ons ultieme doel? Een centraal zenuwstelsel bouwen voor bedrijven die financieel advies en diensten leveren. Zo zetten we de stappen om het eerste bedrijf te worden dat de financiële gegevens van ondernemingen in real time kan monitoren,” zegt Joris Van Der Gucht, co-founder van Silverfin.

De start-up, dat in 2013 werd opgericht, telt intussen al 64.000 klanten. Met de opgehaalde geld gaat Silverfin het personeelsbestand verdubbelen. Het groeit van 30 naar 70 à 80 werknemers.