De nieuwste versie van iOS nu al testen? Zo doe je dat:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De nieuwste versie van iOS nu al testen? Zo doe je dat:

Apple stelde onlangs haar nieuwste telg van iOS voor. Het nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads bulkt van de features. Zo is Siri een pak slimmer, zien notificaties er compleet anders uit en werd de foto’s app grondig vernieuwd. Daarnaast kreeg ook Apple Music een revamp en werd de berichten-app een face-lift. Sinds vandaag kan je de publieke beta-versie van iOS 10 installeren. Hier hoe je dat in 3 simpele stappen kan doen:

Let wel: het gaat om beta-software. Deze kan minder goed presteren dan de kwaliteit die je van iOS gewoon bent. 

De nieuwe features in iOS 10:

Stap 1: Archiveer een iOS back-up

Ga naar beta.apple.com en log-in met je apple-account. Eens je ingelogd bent klik je op de iOS-tab.

Het eerste wat je dient te doen is je iOS-apparaat te koppelen met je computer om een back-up te nemen. Eens je dat hebt gedaan ga je naar iTunes en klik je op het iPhone of iPad-icoontje. Klik daar op “maak reservekopie” en sla de kopie op op jouw computer.

Eens de back-up compleet is ga je naar iTunes - Voorkeuren - Apparaten en klik je rechts op de back-up en kies je voor Archiveer.

Stap 2: Download & Installeer Profiel

Eens de back-up is genomen en is gearchiveerd, surf je naar beta.apple.com/profile met je iOS-device. Kies “download profile” en volg de instructies op het scherm.

Stap 3: Update jouw device naar iOS 10

Eens je het profiel hebt gemaakt kan je op je iPhone of iPad naar Instellingen - Algemeen - Software Update gaan. Daar krijg je nu de iOS 10 update te zien. Deze kan je installeren door de instructies op het scherm te volgen. 

Veel plezier met de beta van iOS 10! Meer info: beta.apple.com