‘iOS 7 zal flink anders worden’

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
‘iOS 7 zal flink anders worden’

De opkomende versie van iOS, het mobiele besturingssysteem voor de iPhone & iPad van Apple, zal visueel sterk verschillen ten opzichte van zijn voorganger. Dat zegt de website 9to5mac.

Einde van skeuomorfisch design

Volgens de website 9to5mac wordt het nieuwe design het best omschreven als een ‘flat design’ en stapt Apple af van het ‘skeuomorfisch’ design. Dat laatste is de gewoonte van Apple om objecten uit de werkelijkheid te imiteren. Zo is dit sterk terug te vinden in de iPhone rekenmachine app en de iPad agenda.

Volgens 9to5mac is de interface iOS daarom niet langer uitgerust met dergelijk  design. Daarom zouden schaduwen, glans & impressies niet meer terug te vinden zijn in iOS 7.

Functionaliteit

Wat de functionaliteit betreft zouden er geen grote veranderingen te zien zijn in iOS 7. Hoewel iOS er anders uitziet, zouden de kern en de basisonderdelen zoals de lock- en home-schermen dus grotendeels hetzelfde blijven.

Jony Ive

Ive is al jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van producten zoals de iPhone en iPad. Eind oktober kwam Apple’s hoofdontwerper, Jony Ive, aan het hoofd te staan van de afdeling ‘Human Interface’ bij Apple, waar ook iOS onder valt. 

Het nieuws dat het uiterlijk van iOS flink onder handen wordt genomen komt als een verrassing. Eind maart schreef The Wall Street Journal nog dat iOS weinig zou veranderen.

De vraag is ook of Ive de nieuwe designlijn ook heeft doorgetrokken naar OS X.

WWDC

Op 10 juni zal een eerste tip van de sluier gelicht worden van iOS 7. Zo zal Apple op die datum de WWDC conferentie lanceren voor software ontwikkelaars.

Vind jij het een goede zaak dat Apple afstapt van skeuomorfisch design?