Foto: Bruno Segers

Bruno Segers, voormalig ceo van RealDolmen, heeft met zijn start-up IrisPact 20 miljoen dollar opgehaald in de Verenigde Staten. Segers hoopt ook in Vlaanderen kapitaal aan te trekken voor zijn nieuwe project.

Irispact

Segers richtte samen met Luc Buntinx IrisPact op. Buntinx is patenteigenaar van technologie die aan de basis licht van IrisPact. De start-up wil met IrisPact de privacy van internetgebruikers centraal stellen. Dat doet het aan de hand van een digitale handdruk, waarbij de identiteit van de twee partijen gecontroleerd en geauthencieerd wordt.

Met IrisPact zullen gebruikers in staat zijn om rechtstreeks met elkaar te kunnen omgaan, zonder data door te spelen naar spelers zoals Facebook & Google. “Het internet wordt gedomineerd door bedrijven zoals Amazon, Facebook, Google, en Twitter”, zegt Segers op zijn blog.

2015

De lancering van het product zou allicht doorgaan ergens in 2015. Toch heeft het al 20 miljoen dollar kunnen ophalen in de Verenigde Staten. Aanvankelijk wou Segers 3 miljoen ophalen in Vlaanderen, maar dat is mislukt. De som die nu in de VS werd opgehaald is meer dan verwacht.

Celebrities

Wie er achter de investering zit, wil Segers niets kwijt. “Het zijn mensen die liever onder de radar blijven”, vertelde hij dinsdag aan De Morgen. Segers vertelde eerder aan Data News dat hij goede contacten heeft met een aantal celebrities uit de muziek-, sport- en filmsector.

“De privacy van beroemdheden wordt fel belaagd door de media”, klonk het. “Digitaal gebeurt dat ook: kwaadwillenden geven zich vaak uit voor anderen, en met IrisPact kunnen we daar een nieuw evenwicht in bekomen.” Segers maakt zich dan ook sterk dat -wanneer IrisPact daadwerkelijk gelanceerd wordt- een pak beroemdheden mee aan de kar zullen trekken.

Het hoofdkwartier van IrisPact zal niet in LA komen te liggen, enkel de marketing zal van daaruit gebeuren. Het product zelf wordt in ons land ontwikkeld in samenwerking met ondermeer iMinds.