iWatch wordt op 9 september aangekondigd

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
iWatch wordt op 9 september aangekondigd

De iWatch is op komst en wordt op 9 september voorgesteld! Dat heeft Re/Code, een website die doorgaans zéér goed ingelicht is over Apple's plannen, nét bekend gemaakt. Recent verscheen ook research van Morgan Stanley die nog eens duidelijk aantoont dat Apple's focus strak op de draagbare technologiemarkt is gericht. 

Aanwervingen

Apple heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Zo zou het bedrijf volgens The Financial Times zo’n 100 ingenieurs en designers extra hebben aangeworven voor een geheim project. Bovendien zijn er ook heel wat mensen aangeworven met een voorgeschiedenis in het maken van draagbare elektronische gadgets. Kijk maar eens naar onderstaande chart:

De duidelijkste hint zijn ongetwijfeld Jay Blahnik & Ben Shaffer die werden weggehaald bij Nike. Zij waren het die de Nike Fuelband op de markt brachten. Maar ook de Belg Paul Deneve, de ex-CEO van Yves Saint Laurent valt in deze groep. Hij staat nu aan de leiding van Apple’s ‚special products’ divisie. Daarnaast werden ook talrijke medische experts aangetrokken die gespecialiseerd zijn in het verzamelen van biometrische data via wearables. Ook de aanwerving van Angela Ahrendts zou te kaderen zijn in datzelfde project. 

Partnerships met ziekenhuizen

Enkele weken geleden bleek ook dat Apple druk in de weer is om overeenkomsten te sluiten met ziekenhuizen, hospitalen en verzekeringsmaatschappijen gespecialiseerd in gezondheid. Dat in het kader van HealthKit, waar Apple gezondheids-data die door wearables wordt verzameld gaat centraliseren in één app.

Door samen te werken met specialisten zou je Apple op een structurele manier data kunnen leveren aan bijvoorbeeld jouw dokter, die vanop afstand jouw gezondheidstoestand zou kunnen volgen. Of zou deze bij een opname in het ziekenhuis jouw data van bepaalde periode snel kunnen raadplegen om vervolgens beslissingen daarop te kunnen baseren.

Verwacht wordt dat Apple volgende maand haar eerste "wearable device" - hoogstwaarschijnlijk de iWatch, zal onthullen. Dat heeft Re/Code, een website die doorgaans zéér goed ingelicht is over Apple's plannen, nét bekend gemaakt. Volgens de site zal de iWatch én de iPhone 6 worden geïntroduceerd op het Apple event van 9 september. Spannend!