Wordt het wachten tot jouw GSM opgeladen is verleden tijd? Eesha Kare won met haar uitvinding de prestigieuze prijs van Intel ter waarde van 50 000 dollar.

Supercapacitator

Eesha is erin geslaagd om een ‘supercapacitator’ te maken. Dat is een heel erg klein elektronisch apparaatje dat enorm veel energie kan opslaan op een heel klein oppervlak. Het apparaatje is maar 1 centimeter lang en slechts enkele millimeters dik. Perfect dus om in mobiele toestellen te plaatsen. Het apparaatje kan het einde betekenen van de batterij zoals we die tot op vandaag kennen.

2 voordelen

De uitvinding van Kare heeft twee grote voordelen ten opzichte van een gewone gsm-batterij. ‘Ten eerste houdt mijn supercapacitator het langer uit, waardoor je je gsm minder vaak zal moeten opladen. En ten tweede is er de levensduur. Het apparaatje kan wel 10.000 keer worden herladen, bij een gewone batterij is dat maar zo’n 1.000 keer.’

Met deze uitvinding won Eesha Kare de erg prestigieuze internationale wetenschapswedstrijd van Intel - wat haar 50.000 dollar (38.800 euro) opleverde.Ondertussen toonde Google al interesse in haar uitvinding.