'Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit'

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
'Jonathan Ive legt nadruk in iOS 7 op de kleuren zwart & wit'

Er lekken steeds meer details over het nieuwe mobiele besturingsysteem van Apple, iOS 7. Naar verluidt zal Apple’s beroemde ontwerper Jonathan Ive een sterke nadruk leggen op zwarte & witte elementen in het OS. Dat meldt internetblog 9to5mac.
 

'Zwart, Wit & Volledig vlak'

Volgens de geruchten gaat iOS 7 er flink anders uitzien. Zo lekken er steeds meer details over het nieuwe besturingsysteem. Recent raakte bekend dat Apple ontwerper Jonathan Ive een sterke nadruk zal leggen op zwart/witte elementen doorheen het OS.

De bron van 9to5mac beschrijft het nieuwe besturingssysteem als ‘zwart/wit & volledig vlak’. Ive zou zware grafische elementen uit iOS willen verwijderen en meer zwart/wit elementen toevoegen aan de user interface. Ive zo op die manier een design willen ontwerpen die de tand des tijds beter zal kunnen doorstaan.

Het nieuwe ontwerp betekent overigens niet dat alle apps in iOS 7 voortaan volledig zwart & wit zullen zijn. Ive kiest volgens de bronnen een ontwerp waarin zwart en wit de basis vormt. De apps onderscheiden zich nog altijd met behulp van een eigen kleur en zijn hierdoor eenvoudig te herkennen.

Mail, Notities en Agenda krijgen flinke update

Volgens de blog zullen er een aantal specifieke zaken zijn die Ive stevig onder handen gaat nemen. Zo zal de vormgeving van het Berichtencentrum, het homescherm en het vergrendelscherm veranderen. Ook de meeste standaard apps die meegeleverd worden in iOS zullen een flinke update krijgen.

Vooral apps zoals Mail, Agenda & Notities worden onder handen genomen, 'het ontwerp van deze standaard apps zal dichter bij elkaar liggen en een kenmerkend zwart/witte nadruk krijgen’ klinkt het bij 9to5mac.

Hoe gaat dat 'vlakke design' eruit zien?

Een goed voorbeeld van een vlak design is dit geweldig iOS 7 concept filmpje van SimpleZesty:

WWDC

Op 10 juni zal Apple naar verwachting een eerste tip van de sluier oplichten over iOS 7. Op die datum gaat immers de WWDC conferentie door, een conferentie waar Apple tradioneel haar nieuwe versie van iOS voorstelt aan software ontwikkelaars.