Jonathan Ive ontwerpt nieuwe Leica, Steinway & bureautafel

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Jonathan Ive ontwerpt nieuwe Leica, Steinway & bureautafel

Jonathan Ive is de verpersoonlijking van het Apple-design. Zo was hij ondermeer verantwoordelijk voor het design van de iPhone, MacBook Air & iMac. Ive was de laatste maanden druk bezig met een redesign voor een Leica-camera, Steinway-piano & superstrakke bureautafel. Kijk maar even mee: 

(RED) Desk

Jonathan Ive heeft samen met Marc Newson een kantoormeubel ontworpen dat gemaakt is uit massief aluminium. Het design doet sterk denken aan dat van de MacBook Air en ziet eruit als een futuristisch stuk meubilair dat weggeplukt lijkt uit een science fiction film.

De tafel kreeg de naam (RED) Desk, naar analogie met de Apple RED-producten en wordt op 23 november verkocht bij Sotheby’s in New York.

Leica camera & Steinway piano

Samen met de (RED) Desk hebben Ive & Newson nog meer ontwerpen uit hun mouw geschud. Zo hebben de twee ook een nieuwe design bedacht voor een Leica camera en een Steinway piano. Ive zal ook een gouden versie van de Apple-earpods te koop aanbieden bij Sotheby’s.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de wereldwijde AIDS, Tuberculose & malaria-bestrijding. Hieronder kan je de ontwerpen van Ive & Newson nader bekijken: