Jonge Belgische uitvinders lanceren handig draagbaar design stopcontact

Magali De Reu
Door Magali De Reu Innoveren
Jonge Belgische uitvinders lanceren handig draagbaar design stopcontact

Onlangs zat ik op de trein en hoorde ik een medereiziger zeggen: verdorie, is hier geen stopcontact? Een probleem dat menig mens dagelijks ondervindt. Als het van Dries Bols (25) afhangt, is dat verleden tijd. Hij de LifePower A², een draagbaar design stopcontact van 230 Volt dat je overal van stroom voorziet. De Antwerpenaar haalde via de crowdfunding website Indiegogo een slordige 85.000 dollar op om het mobiel stopcontact op de markt te brengen.

Het idee? Dat kwam er toen Dries muziekopnames maakte in openlucht. “Het was altijd een gedoe om het opnamemateriaal van stroom te voorzien met een autobatterij,” steekt hij van wal. “Mijn mening: zoiets moest eenvoudiger kunnen. Dus kwamen we op de proppen met een concept dat vandaag LifePower A² heet.”

Multifunctioneel, maar ook universeel

Het draagbare stopcontact is multi-inzetbaar. Zo kun je ‘m op eender welk toestel aansluiten. En dat is meteen ook hoe het toestel het verschil maakt tegenover de bestaande powerbanks.

Nadat je het staaltje innovatie maximum 3 uur lang hebt opgeladen -  eventueel via het bijhorende mobiele zonnepaneel - kun je heel wat richtingen uit. Denk: 8 uur laptoppen in de bergen en 10 keer je gsm opladen op kampeertocht. En ruim 5 keer de batterij van je fototoestel. Wil je een event organiseren, waarbij je een groot tv-scherm nodig hebt? Zelfs dan komt LifePower A²  van pas.

Niet alleen in België, maar ook in andere landen wordt het product enorm goed ontvangen: zowel in de Verenigde Staten en Canada als Duitsland en Zwitserland wint Lifepower A² aan populariteit.

Compact stopcontact

Naast de slimme werking wordt Lifepower gekenmerkt door haar compacte en strakke vorm. Het past perfect in je handen en is vergelijkbaar met een iPhone 6 Plus. Een onmisbaar gadget voor de mobiele mens van vandaag, dus! Op de website van LifePower kun je de portable powerbank op de kop tikken voor 299 euro.