iPhones spreken eindelijk Nederlands, maar nog geen Vlaams

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle

In de nieuwste beta-versie van iOS heeft Apple Nederlandstalige ondersteuning ingebouwd voor haar stemassistent Siri. Vanaf nu kan je aan je iPhone of iPad eindelijk vragen stellen in het Nederlands. Vlaams verstaat het toestel echter (nog) niet. Wanneer de Nederlandstalige Siri beschikbaar wordt voor het grote publiek is nog niet duidelijk. 

Siri spreekt eindelijk Nederlands

Siri, de spraakassistent van Apple, bestaat al sinds 2011. Voor Nederlandstaligen was Siri amper bruikbaar aangezien je er enkel Engels tegen kon spreken. Sinds deze zomer werd Siri een pak slimmer, maar kon de stemassistent nog steeds geen Nederlands. Tot nu. 

Nog Geen Vlaams

In iOS 8.3 beta is het Nederlands eindelijk toegevoegd aan Siri. Daarnaast krijgt stemassistent ook ondersteunig voor het Turks, Russisch, Deens, Zweeds, Thais en Portugees. Het Vlaams werd nog niet toegevoegd. Wanneer de Nederlandstalige Siri precies beschikbaar wordt is nog niet duidelijk. Momenteel kunnen enkel ontwikkelaars de beta-software van iOS gebruiken. 

In de tussentijd zullen Vlamingen stiekem met een Hollandse tongval commando's moeten geven aan Siri. Als dat maar goed komt :)