Elon Musk: "Binnen 2 jaar rijdt jouw Tesla zelfstandig van de ene stad naar de andere"

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk: "Binnen 2 jaar rijdt jouw Tesla zelfstandig van de ene stad naar de andere"

In oktober lanceerde Tesla nog een AutoPilot functie, waardoor bestuurders deels de controle van de wagen over konden laten aan de boordcomputer. Vandaag is er een nieuwe software-update die nog een stukje verder gaat. Vanaf nu kunnen de Tesla Model S en X zichzelf in de garage parkeren en zichzelf op de oprit zetten. Zonder dat je ook maar in je auto hoeft te stappen! 

Volgende stap: "zelfstandig van New York naar Los Angeles"

De Summon-feature werkt via een smartphone of een Tesla-sleutel. Met een druk op de knop opent Summon de auto, zet hem aan en opent de garagedeur waarna de auto zichzelf op de oprit zet. Dat alles zonder dat iemand ook maar in de buurt van de auto dient te komen. Omgekeerd kan ook: de wagen kan zich ook zelf parkeren in je garage.

Tesla-oprichter Elon Musk heeft grootse plannen met Summon. Binnen twee jaar moet het mogelijk zijn je auto naar je toe te roepen vanop grote afstand. Staat je Tesla in New York dan roep je hem zo naar Los Angeles, dat beloofde Musk onlangs via Twitter. 

Dit is hoe Summon werkt: 

De technologie is enkel beschikbaar in residentiële garages en op wegen waar de weg waar de rijvakken gescheiden zijn met een volle lijn. De feature is nog in 'beta' maar kan nu al worden getest. De nieuwe functie is toegevoegd aan het Autopilot-systeem van Tesla, die de auto zelfstandig op de weg laat rijden met een beetje hulp van de chauffeur. Dit is hoe het werkt:

Tesla blijft wel hameren op haar standpunt dat het erg belangrijk is dat auto bestuurders hun beta-features op een verantwoordelijke manier gebruiken. In het verleden zijn immers al tal van filmpjes opgedoken waar de AutoPilot functie niet gebruikt wordt zoals het moet.