Is dit nieuw Kickstarter-project de ideale huisrobot?

Lore Van Besien
Door Lore Van Besien e-Lifestyle
Is dit nieuw Kickstarter-project de ideale huisrobot?

Neemt de TV ook zo’n grote en prominente plaats in je living? Had je het eigenlijk graag wat discreter gewild, maar wil je het comfort van een groot scherm toch niet missen? Dan heeft Keecker, een nieuw Kickstarter project, daar binnenkort een oplossing voor.

Keecker: De eerste homepod

Ex-Googler Pierre Lebeau is de bedenker van Keecker. Het eerste prototype van Keecker zou een beamer worden, met ingewerkt surround sound system, die je in elke ruimte kan gebruiken en via je smartphone kan besturen.

Ze noemen het project “Keecker”, de eerste home-pod. Het idee kwam van Pierre, die vaak zijn familie in Frankrijk moest achterlaten voor business trips, en video calls op een klein scherm maar niets vond. De Keecker kan beeld projecteren op om het even welke achtergrond, waardoor niet alle gezinsleden rond het schermpje van de laptop moeten gedrumd staan.

Maar al gauw bedachten hij met zijn team vele andere mogelijkheden. Je eigen homecinema met surround system, je eigen mobiele DJ-set met aangepaste lichteffecten. Stel je voor dat je je favoriete kookprogramma kan laten projecteren op de koelkast terwijl je aan het koken bent? Keecker kan het. Of dat je je favoriete game meteen met allen samen in de living kan spelen? Keecker doet het. Ook een aerobics les in je eigen huis wordt mogelijk. Of wil je samen sterren kijken op het plafond met je kinderen. Keecker maakt het mogelijk.

De eerste Keecker wordt april 2015 verwacht, en je kan hem nu al vooraf bestellen.

Beamer en Camera in één

De Keecker heeft ook een ingebouwde camera. Dat wil zeggen dat je hem ook als baby monitor kan inzetten. Je kan Keecker ook gebruiken als een beveiligingssysteem, dat je op afstand kan besturen om alle ruimtes mee te inspecteren. Keecker meet trouwens ook in elke ruimte de temperatuur, vochtigheidsgraad, CO2 level, decibels enz. Als deze op één of andere manier abnormaal wordt,  kan je hiervan op de hoogte gebracht worden via je smartphone.

Open applicatie software

Het team achter Keecker moedigt alle developpers aan om zelf applicaties te verzinnen die handig zouden kunnen zijn voor Keecker. Ook mag je nog steeds suggesties doorgeven. Zo zullen ze – op vraag van de backers – een HMDI dongle meeleveren. Op die manier kan je vanaf elk apparaat verbinding maken met Keecker (o.a. digicorder, wii, laptop,...).

Ook zijn ze een infrarood ‘nacht camera’ aan het overwegen, om ook ’s nachts met de camera beelden te kunnen maken. Keecker wordt ook als domotica ingezet, die op basis van de aanwezige personen in de ruimte de achtergrondmuziek en de sfeerschepping met de juiste lichtbalans kan maken. Het zal niet lang duren voor je met Keecker ook de temperatuur in de kamer kan regelen op basis van wat Keecker registreert in de ruimte.

Wil je dit project ook steunen of geloof je er in: dan kan je nu nog intekenen op een early bird tarief. Dit betekent dat je de Keecker aan een zeer gereduceerde prijs kan kopen. Het project kan je nog gedurende twee weken ondersteunen via Kickstarter.

Business en Consumer

Persoonlijk geloof ik erg in het concept. Ik hoop dan ook niet langer een mega-TV scherm nodig te hebben in mijn living.  Ook het projecteren van een kookprogramma of het recept op de keukenmuur lijkt me wel wat. Hoeveel keer heb ik niet domweg iets afgeprint of neergepend, omdat ik de tablet niet vertrouwde naast de schaal met cakebeslag.

Maar ook voor ‘business’ zie ik mogelijkheden. Ik kan mijn eigen beamer meenemen, en volledig onafhankelijk zijn van de zaal waarin ik een presentatie moet geven.  Ook kan de beamer overschakelen op het surround systeem.

De mijne heb ik alvast vooraf besteld. Ik ben benieuwd wat jullie erover denken. Wat zijn – volgens jou - nog toepassingsmogelijkheden ? Waarom geloof je er wel of niet in?  Deel je mening met ons, we zijn erg nieuwsgierig of je erin gelooft. Let’s keeck it!