Kevin Spacey over de toekomst van TV: ‘We moeten kijkers geven wat ze willen’

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Kevin Spacey over de toekomst van TV: ‘We moeten kijkers geven wat ze willen’

Kevin Spacey heeft een duidelijke mening over de toekomst van de film- & tv industrie. ‘Geef kijkers wat ze willen, wanneer ze willen en hanteer een redelijke prijs,‘ zei de acteur op het Edinburgh International Television Festival.

Tijd voor verandering

Kevin Spacey, bekend van American Beauty, House of Cards en tal van andere films, is een ervaren rot in de film & tv-wereld. Hij vindt dat de tijd voor verandering gekomen. ‘Ik geloof in het Netflix-model, waar men sterk inzet op het tevreden stellen van hun klanten. Netflix geeft mensen de content waar ze naar vragen.’

‘Geef kijkers waar ze naar vragen’

Netflix heeft met de TV-serie House of Cards, waar Kevin Spacey ook in acteert, bewezen dat haar model werkt. Het maakte de volledige seizoenen van de tv-serie beschikbaar zodat je in een keer alles kan bekijken. ‘Geef mensen wat ze willen, wanneer ze het willen, in de vorm die ze willen - op een redelijke prijs - en ze zullen meer geneigd zijn om voor content te betalen dan het te stelen,’ zegt Spacey.

De volledige impressionante keynote van Spacey op het Edinburgh International Television Festival kan je hieronder bekijken: