Kijken naar VTM, 2BE en Vitaya wordt gratis met Stievie Free app

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Kijken naar VTM, 2BE en Vitaya wordt gratis met Stievie Free app

Medialaan heeft een nieuwe versie van de tv-app Stievie aangekondigd. De app krijgt de naam Stievie Free en is zoals de naam het doet vermoeden gratis. Gebruikers van de app kunnen live programma's bekijken én tot 6 dagen terugkijken op zowel smartphones, tablets, laptops of desktops. De vernieuwde versie van Stievie wordt in de herfst gelanceerd. Ook de betalende versie van de app zal grondig worden vernieuwd. 

Reclame doorspoelen wordt onmogelijk

Stievie Free is gratis dankzij een aanpassing van het advertentiemodel in de app. Zo zullen reclameblokken niet meer door te spoelen zijn, maar zal de lengte van een reclameblok wel sterk verkort worden. Volgens Medialaan gaven jongere kijkers al langer aan dat korte reclame in ruil voor kwalitatieve gratis content een normale zaak vinden. 

Reclame wordt korter én aangepast aan kijker

Ook bij Stievie FREE zullen de reclameblokken korter zijn als mensen uitgesteld kijken. Bovendien zal de reclame bij Stievie FREE aangepast zijn aan de gebruikers, zowel bij live als uitgesteld kijken. Die gerichte reclame zal dit najaar ook doorgetrokken worden naar onder andere vtm.be. De reclame wordt dus aangepast aan het profiel van de kijker, waardoor adverteerders hun doelgroep nog beter kunnen bereiken.

De betalende versie van Stievie blijft wel bestaan. Daarop zijn tien Vlaamse zenders te zien en mensen kunnen daar wel door de reclame spoelen. Er komt wel een nieuwe versie van deze bestaande betaal-app. Voor huidige klanten blijft de huidige app nog beschikbaar. Nieuwe klanten moeten wachten op de vernieuwde versie

www.stievie.be