Kortrijkse start-up CoprospectR haalt 250.000 euro op

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Kortrijkse start-up CoprospectR haalt 250.000 euro op

Twee West-Vlaamse ondernemers Xavier Dekeyster en Lieven Hooft hebben hun krachten gebundeld met de oprichting van een nieuw bedrijf: CoprospectR. De start-up is een digitaal platform waar bedrijven efficiënt kunnen communiceren met hun personeel op de baan. "Een gat in de markt voor middelgrote en grote bedrijven," zeggen de iniatiefnemers. De start-up haalde al 250.000 euro op bij privé investeerders. 

Betere Communicatie 

Volgens Lieven Hooft en Xavier Dekeyster gaat het om een unique selling proposition: “Bedrijven sturen permanent hun mensen de baan op. Dat kan gaan om salesmensen, maar ook om dienstverleners of  logistieke medewerkers. Maar de communicatie tussen het kantoor en de man of vrouw die de baan op moet, laat nog vaak te wensen over."

"Met de software die we aanbieden wordt aan dat euvel verholpen: planning, geo locatie, stand van zaken, opvolging, feedback, accurate cijfers, presentaties, sales historiek of statistieken, het wordt allemaal in één oogopslag weergegeven."

"Noem ons programma gerust een push-the-button aanbod waar veel bedrijven baat zullen bij hebben. Gedaan ook met huiswerk of nachtwerk bij de rapportering, want alles -sales monitoring én channel management- verloopt in real time.”

Xavier Dekeyster & Lieven Hooft

Xavier Dekeyster is de oprichter van het Harelbeekse IT-bedrijf DX-Solutions, dat kmo’s én grote ondernemingen bijstaat bij het optimaliseren en digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. DX-Solutions is omwille van zijn kennis een bevoorrechte partner van onder meer Proximus, Ghelamco, BNP Paribas Fortis of VK Group.

Lieven Hooft is de gewezen CEO van Unified Marketing Group. Beide zakenpartners stappen elk voor de helft in CoprospectR en halen meteen 250.000 euro op bij privé-investeerders. Lieven Hooft zal in de opstartfase de operationele leiding op zich nemen. Xavier Dekeyster en zijn team bij DX-Solutions schreven de noodzakelijke software.

Meer info: CoprospectR.com