Bruxx, de low fare boekingsite voor Brussels Airport, lanceert haar eerste mobile app. Bruxx Pixx is vanaf vandaag gratis te downloaden in de iTunes App Store en Android Market. De app belooft een extra dimensie toe te voegen aan jouw vakantie. Dankzij een samenwerking met bpost is het vanaf nu mogelijk om je eigen vakantiekiekjes als echte postkaarten te versturen naar familie, vrienden en geliefden.

Officiële lanceringMaandag 5 maart is de officiële datum waarop de app gelanceerd wordt. StuBru springt mee op de kar en bespreekt de app in Sound of Sam. Daarnaast wordt de campagne mee ondersteund door reclamebureau Mosquito, die een handig Youtube-filmpje online hebben gezet.

En om de vroege gebruikers in de bloemetjes te zetten, krijgen de eerste 3.000 downloads 3 gratis kaartjes cadeau.

Ontwikkeling van Bruxx Pixx

Het ontwikkelen van de Bruxx Pixx app is door Intracto op zowel het iOS als het Android platform uitgevoerd. Hierdoor kan 84,9% van de smartphone-gebruikers gebruik maken van de nieuwe service.

Ontwerpen voor beide platformen houdt in dat er rekening moet gehouden met enkele belangrijke verschillen. iOS vraagt rekening te houden met 2 schermresoluties voor de iPhone. Zo heeft de 3GS nog een lagere resolutie dan de iPhone 4 en 4S. Voor iPad is er geen native design gemaakt. De app wordt gewoonweg uitvergroot.

Android heeft het nadeel dat er heel wat verschillende schermresoluties in omloop zijn, wat heel wat kopzorgen voor de ontwerpers kan opleveren. Gelukkig springt de technologie hier wat in bij door dit proces enigszins te automatiseren. Hiervoor werd er gebruik gemaakt van het programma Appcelerator.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?