Voor het derde jaar op rij is een student van de UGent de Gentse student-ondernemer van het jaar geworden. Op 25 april 2016 mocht niemand minder dan Madam Bakster, waarschijnlijk beter bekend als Laura Verhulst de titel in de wacht slepen.

Onderneemster met een verhaal

Madam Bakster, zo luidt de naam van de onderneming van Laura Verhulst, die momenteel Taal- en Letterkunde studeert aan de UGent. Concreet gaat het om een online bakkerij- en receptenplatform, waarbij de focus ligt op gezonde desserten.

Ja, Laura's desserts zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en artificiële smaak- en bewaarmiddelen. Met het project wil Laura aantonen dat je tegelijk kunt genieten van eten en toch een gezonde levensstijl kan nastreven.

Laura's persoonlijke verhaal en haar passie voor ondernemerschap konden de jury van de Gentse student-ondernemer en het grote publiek overtuigen om op haar te stemmen.

De naam 'Madam Bakster' werd immers niet zomaar gekozen: het is de bijnaam die de jonge vrouw kreeg van haar familie en vrienden omwille van haar passie voor het koken. Die vloeide voort uit het persoonlijke verhaal van Laura. Op haar vijftiende verloor ze zo'n vijfentwintig kilogram.

En haar obsessie met gezonde voeding belemmerde haar in het dagelijks leven. Verhulst, of Madam Bakster, vond manieren om met natuurlijke producten de angst om kilo’s op te stapelen achter zich te laten.

Uit De Standaard:

"Ik vond het zo jammer dat ik in mijn dieet het dessert volledig had gebannen. Er ontbrak echt iets in mijn leven en met Madam Bakster wil ik duidelijk maken dat dat niet hoeft. Je kan dessert eten en gezond leven."

Naast de mooie titel krijgt Laura Verhulst nog een geldprijs van 500 euro.

Bron: De Standaard en Ugent