Lenovo, Dell & Asus lachen met nieuwe MacBook

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Lenovo, Dell & Asus lachen met nieuwe MacBook

Het Mac vs. PC debat is terug van weggeweest. Vlak na de aankondiging van Apple’s nieuwe MacBook regende het opmerkingen via Twitter van PC-makers zoals Lenovo, Dell & Asus. Zij bleken allesbehalve onder de indruk te zijn van Apple’s nieuwste notebook.

Lenovo noemde Apple’s MacBook ‘so last year’ en toonde in een tweet dat haar Yoga 3 Pro dunner is dan Apple’s notebook. Terecht, de Yoga is 0,3 millimeter dunner. Toch is hun toestel een pak zwaarder dan de MacBook. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat de Yoga 3 Pro wel beschikt over 2 USB-poorten en een scherm met een hogere resolutie. Terwijl de MacBook enkel een USB-C poort heeft.


Dell stak op zijn beurt de draak met de schermresolutie van de Macbook. Zo rolt Dell met de spierballen en zegt dat haar XPS notebook maar liefst 2 miljoen meer pixels heeft dan de MacBook.


Asus claimt dan weer over de dunste notebook te beschikken. Zo is haar ZenBook UX305 slechts 12,3 mm dun in vergelijking met Apple’s 13,1 mm. Asus wist zelfs 3 USB poorten én een SD-kaart lezer toe te voegen aan heet toestel. Toch blijkt de Asus iets meer te wegen en heeft haar display ook een minder goede resolutie.

 

Conclusie: de PC-makers rollen met de spierballen, maar vergeten hun mindere specificaties te vermelden. Op zich niets mis mee, Apple past dat principe ook immers vaak toe tijdens haar presentaties.