LinkedIn laat gebruikers mobiel solliciteren

Sofie Ghyllebert
Door Sofie Ghyllebert Persoonlijk groeien
LinkedIn laat gebruikers mobiel solliciteren

LinkedIn heeft een update uitgebracht van de haar iOS & Android app die sollicitanten toelaat om te solliciteren via de app. Binnenkort zal deze feature ook ins ons land beschikbaar zijn. 

Mobiel Solliciteren

Volgens LinkedIn raadplegen 30% van de LinkedIn app-gebruikers vacatures. Daarom is het volgens LinkedIn dan ook een ‘no-brainer’ om mobiel solliciteren ook toe te staan. Bovendien was het ook een van de meest gevraagde features voor de mobiele app.

Vanaf nu kunnen sollicitanten dus rechtstreeks solliciteren vanuit de applicatie. Hoogst waarschijnlijk wil LinkedIn het gebruik van haar mobiele app de hoogte in sturen. Hieronder kan je de nieuwe feature alvast bekijken: 

LinkedIn zet sterk in op Mobiel

Recent heeft LinkedIn haar mobiele activiteiten een flinke boost gegeven. Zo introduceerde het enkele weken geleden nog naar nieuwe mobiele zoekfunctie voor vacatures. En lanceerde ook een ‘Jobs you may be interested in’ op haar mobiele platform. Mobiel solliciteren is de nieuwste aanvulling in dit rijtje. 

Voorlopig is de update enkel beschikbaar voor de Engelstalige app van LinkedIn. Binnenkort zal LinkedIn de update ook internationaal uitrollen.