Maak een microscoop van je smartphone met deze lens van 12 dollar

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Maak een microscoop van je smartphone met deze lens van 12 dollar

De Amerikaanse student Thomas Larson uit Washington heeft een leuke nieuwigheid bedacht: de Micro Phone Lens. Een lens waarvan je van je smartphone camera een microscoop kan maken. De lens kost amper 12 dollar en is erg makkelijk te bevestigen aan je smartphone of tablet.

Lens

De Micro Phone Lens van Thomas Larson, een crowdfundproject op Kickstarter, laat je aan de hand van een lens, microscopisch kleine dingen tot 60 keer vergroten. De lens is krasvrij & is makkelijk aan te brengen op een smartphone of tablet. De lens werkt het best op camera’s van ten minste 5 megapixels en zou een grootte hebben van 6 millimeter.

Volwaardig product

Larson wil investeerders overtuigen om van zijn idee een volwaardig product te maken. Daarom zamelt hij met zijn project geld in via Kickstarter. Larson wil immers op grote schaal zijn lenzen produceren. Bovendien heeft hij ook plannen om een lens te maken van die tot 150x kan vergroten. 

Larson is trots met zijn uitvinding. Zo hoopt hij dat de lens iets kan betekenen voor de wetenschap, aangezien het wordt om foto's te maken met dergelijke zoom, waar eerts een microscoop voor nodig was. 

Wat denk jij ervan?