Managementwissel bij Outspot.be

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Managementwissel bij Outspot.be

Outspot, de allereerste aanbieder van online groepsaankopen in België, heeft een nieuwe CEO. Het bedrijf wordt voortaan geleid door Roel Peeters (foto: midden), die op een stevige carrière in de consultancysector kan terugblikken. Thomas en Stefan Van Overbeke, die Outspot in 2009 oprichtten, trekken zich terug om zich met nieuwe projecten te kunnen bezighouden.

"Tijd is rijp"

“De tijd is rijp voor deze stap,” zegt Thomas Van Overbeke. “Outspot staat er en de groei blijft aanhouden, maar wij zijn aan iets nieuw toe. Met de komst van Roel voegen we ook extra professionalisering toe aan het bedrijf. Hij heeft een stevige financiële achtergrond en heel wat ervaring in het leiden van bedrijven.”

Roel Peeters

Peeters begon zijn carrière in de banksector, maar dook – na een tussenstap in de medische sector – de consultancywereld in, onder andere bij Eurogroup Consulting en het gerenommeerde BearingPoint. De leiding overnemen van een kmo in een interessante technologische omgeving met een mooi toekomstperspectief leek hem niettemin erg aantrekkelijk.

"Interessante evolutie in e-commerce"

“We zijn een interessante evolutie in e-commerce aan het beleven”, zegt Peeters. “In België staat die sector eigenlijk nog maar in zijn kinderschoenen, dus het kan nog alle kanten uit. Persoonlijk denk ik dat – vanwege het belang van gebruikscomfort in deze sector – het succes van de tablet ook de populariteit van e-commerce ten goede zal komen. Voeg daar nog aantrekkelijke prijzen aan toe – die andere bepalende factor in online aankopen – en je ziet meteen waarom dit bedrijf een boeiende toekomst tegemoet gaat.”

Nieuwe locatie

Outspot is intussen ook verhuisd naar een nieuw, groter pand in Sint-Martens-Latem om de 17 personeelsleden te huisvesten die er momenteel fulltime werken. Ook de activiteiten in Nederland, waar Outspot vorig jaar voet aan wal kreeg door er de lokale vestiging van GoShareThis over te nemen, zijn aan een sterke groei bezig. Het ledenbestand is er gestegen van 300.000 naar circa 900.000 leden.

Meer informatie op outspot.be/nl/over