Markee ontwikkelde een leuk project voor het STAM. Namelijk, een videogame waar de bezoeker in de huid van de Gentse burgervader kan kruipen en beslissingen kan nemen over de groenprojecten van de stad.

"Het Gentse stadsmuseum STAM vroeg ons een tijdje geleden of we een videospel wouden maken. Eéntje dat het Gentse groenbeleid op een leuke en educatieve manier tastbaar maakt voor kinderen én volwassenen. Kortom: een knoert van een uitdaging. Maar we zijn apetrots op het resultaat, dat je nog tot eind dit jaar in de ‘Toekomstzaal' van het STAM terugvindt: "Speel burgemeester van Gent". Een spel waarbij de bezoekers van het STAM in de huid van de Gentse burgervader kruipen en beslissingen nemen over de groenprojecten van de stad…"

"Als burgemeester krijg je enkele fictieve vragen, suggesties en klachten van Gentenaars over het groen in en rond de stad. Die behandelen is niet altijd even makkelijk. Want je keuzes hebbenaltijd een effect op de Gentse groenoppervlakte, het budget en de toekomst van de stad. Spelers moeten dus vooral hun kopje gebruiken om te tonen dat ze uit het juiste hout gesneden zijn voor de burgemeestersjerp."

"Dat we zelf enthousiast zijn over het videogame, is logisch. Maar ook de doorsnee museumbezoeker kan "Speel burgemeester van Gent" best pruimen. Kijk hieronder maar eens naar de reportage van regiozender AVS. Of ga gewoon zelf een kijkje nemen in het STAM." - door Evelien van Markee

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?