De economische inspectie kreeg al tachtig klachten over Groupon, de populaire website met kortingen voor retailproducten. De inspectie overweegt daarom een onderzoek. Ook Test-Aankoop kreeg klachten.

 

De economische inspectie overweegt een onderzoek te laten voeren bij Groupon wegens 'oneerlijke praktijken jegens de consument'. Dat schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

De Amerikaanse bonnetjessite Groupon mag dan al zo'n miljoen leden hebben in ons land, tegelijk nemen de klachten over de organisatie slag om slinger toe. Vorig jaar kreeg de economische inspectie er nog maar een vijftal binnen, dit jaar zijn het er al meer dan tachtig. Ook bij consumentenorganisatie Test-Aankoop kwamen er al meer dan tachtig klachten binnen.

Topman Pieter-Jan Vandepitte van Groupon Benelux relativeert: 'We sluiten dagelijks duizenden verkoopsdeals. Wat zijn dan een tachtigtal klachten? Onze bedrijfspolitiek is duidelijk: als een verkoopsdeal niet kan doorgaan, krijgt de klant zijn geld terug', luidt het in Het Nieuwsblad.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?