Gelekte screenshots onthullen meer details over Apple Watch:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gelekte screenshots onthullen meer details over Apple Watch:

Apple-blog 9to5Mac bemachtigde als eerste de nieuwe Apple’s Watch Companion App voor de iPhone. Via app zal je het homescreen van de Apple Watch kunnen aanpassen, notificaties beheren en meer. Het bestaan van de app onderstreept dat Apple Watch eigenaars een iPhone zullen nodig hebben om de smartwatch te gebruiken.

Notificaties Mirroren vanaf je iPhone

Uit de iOS 8.2 beta blijkt dat het mogelijk wordt om iPhone-notificaties te mirroren naar de Apple Watch. Via de Companion App zal je kunnen kiezen welke notificatie je simultaan wil ontvangen op je pols én welke niet. 

De app toont aan dat er erg veel mogelijkheden zijn voor het aantal en soort van notificaties je op je pols kan ontvangen. Vooral voor de fitness-notificaties zijn er tal van mogelijkheden:

Fitness Notificaties

Via de Companion App zal je verschillende fitness-notificaties kunnen instellen. Het wordt mogelijk om de smartwatch je te laten aansporen om elk uur te bewegen, vaker recht te staan én kan je instellen dat de Apple Watch je op hoogte brengt als je een bepaald fitness-achievement gehaald hebt.

Ook hartslag-instellingen worden beheerd vanuit de app. Zo kan je er voor kiezen om vanuit de Companion App de ‘heart rate tracking’ te activeren waarvoor de intensiteit van je bewegingen gemeten kan worden.

Daarnaast kan je ook notificaties ontvangen waar de app je vertelt hoe fit je momenteel bent en kan je instellen om de Apple Watch je te laten aansporen om fitter te worden en jouw doelen te bereiken.

Berichten

Aangezien de Apple Watch geen toetsenbord heeft wordt het mogelijk om berichten te lezen op je Apple Watch. Uit de companion app blijkt dat je zal kunnen antwoorden op berichten zonder je iPhone boven te halen. Zo wordt het mogelijk om via stemcommando's berichten te gaan schrijven. Dat zou gaan via het dicteren van een bericht of via het opnemen van een audiobericht via de Apple Watch.

Homescreen Ordenen

Ook een interessant weetje is dat je de layout van de Apple Watch homescreen zal beheren vanaf je iPhone. Wil je apps in een andere volgorde zien? Dan zal je dat via de app moeten doen. Vermoedelijk doet Apple dit omdat het scherm van de Apple Watch te klein is om dit goed te kunnen doen.

Apple deelde eerder mee dat haar smartwatch begin 2015 uit zou komen. Volgens 9to5Mac zou de release van de Apple Watch intussen opgeschoven zijn naar maart 2015. Of de Apple Watch ook onmiddellijk in België beschikbaar komt is nog niet geweten.

bron: http://9to5mac.com