Meet our new Friend! Olivier Van Baeveghem, vanaf heden Bloovi Event Manager

Alexander Maertens
Door Alexander Maertens Movers & Shakers
Meet our new Friend! Olivier Van Baeveghem, vanaf heden Bloovi Event Manager

Bloovi groeit, Bloovi bloeit, Bloovi gaat vooruit! Je hebt al kennis gemaakt met de Bloovi Boosters, 2 gemotiveerde studenten die ons sinds kort stevig ondersteunen in ruil voor kennis en ontwikkeling. Nu kunnen we nóg groter nieuws delen: we hebben een Event Manager gevonden! Maak kennis met Olivier ...

Olivier, wat heeft je aangetrokken tot Bloovi?

Bloovi is een geniaal initiatief. De internet- en digitale sector in België is klein, maar heeft nood aan een bepaalde structuur. Een structuur die de sector geeft waar ze dagelijks om vragen: Trends, Kennis, Inspiratie en nog veel meer. Vandaar ook onze vernieuwde slogan die begin '13 met de nieuwe site wordt gelanceerd: "News, Knowledge, Inspiration & More".

In Nederland kennen ze al langer zo'n structuur, en kijk waar ze staan. We kunnen veel leren van onze noorderburen. Ook in België moeten blijven innoveren om te groeien in de internet- en digitale sector. Dan is een structuur als Bloovi echt broodnodig. Nodig om die groei te ondersteunen.

De ambitie binnen Bloovi is groot maar gezond; de goesting om dit project te doen slagen is echt aanstekelijk. De combinatie van een ambitieus project, een uiterst gemotiveerd team en een persoonlijke uitdaging om mezelf helemaal te gooien in dit project zorgt ervoor dat Bloovi een ongeziene aantrekkingskracht op me heeft.

Ik vind het ook belangrijk dat wat je professioneel doet in het leven, een toegevoegde waarde levert aan je privéleven. Alle medewerkers, mezelf , en bloovi op zich hebben dezelfde ethiek en filosofie. Zo'n match is voor mij onbetaalbaar.

Hoe zie jij je nieuwe functie bij Bloovi als Event Manager?

Als Event manager ben ik verantwoordelijk voor de goede gang van zaken bij onze eigen evenementen. Samen met Marnik zijn we momenteel druk in de weer om een uitgebreid evenementenprogramma op te stellen voor 2013. Ik kan je trouwens al zeggen dat het een bijzonder boeiend programma zal zijn. Daarnaast ondersteun ik Bloovi in de online communicatie. Sinds kort verstuur ik bijvoorbeeld de wekelijkse nieuwsbrief op maandag.

Kan je al iets vertellen over de Bloovi Events in 2013?

Het evenementenprogramma voor 2013 zal een uitgebreid programma zijn. Van in het begin was het de bedoeling om voor ieder wat wils te programmeren. Weet je, "the need for knowledge" is hoog in deze sector. Zowel voor de beginners die meer nood hebben aan basiselementen als voor experts die hun kennis nog meer willen verscherpen. Beide groepen zullen steeds een passend programma krijgen om hun vaardigheden te verscherpen. Vanaf 2013 maken we ook een onderscheid tussen congressen en workshops.De Bloovi congressen hebben het doel een breed publiek te inspireren, toekomstbeelden te schetsen en kennis door te geven. Bij workshops is het eerder zo dat we in kleinere groepjes mensen gaan opleiden. Tijdens de workshops wordt er dus veel dieper ingegaan op bepaalde onderwerpen en krijgen de deelnemers persoonlijke begeleiding en advies.

Hoe zie je jouw toekomst bij Bloovi verder evolueren? Wat verwacht je van ons?

Ik verwacht van Bloovi dat ik op korte tijd erg veel zal bijleren. Nieuwe ideeën opdoen, mensen leren kennen, mee zijn met de nieuwe trends, mij laten inspireren… Bloovi is een uitdaging en zal me zal me nu en dan eens glad ijs onder de voeten schuiven. Weet je, ik zag ooit eens de quote "Als je elke dag doet wat je graag doet, dan hoef je van je leven nooit meer te werken." Wel met dit project kan ik dit wel zeggen. Ik vind het bijzonder dit te mogen doen. Ik geniet er elke moment van.

Waar kunnen mensen je vinden?

Twitter: @Van_Baeveghem
Email: olivier@bloovi.be
Linkedin

Van harte welkom, Olivier, dit wordt een leuke samenwerking! :-)