Mercedes gaat binnenkort wagens online verkopen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Mercedes gaat binnenkort wagens online verkopen

Autofabrikant Mercedes gaat binnenkort een webshop openen. De bedoeling is om een drietal modellen online te gaan verkopen. Hiermee hoopt het merk een breed publiek aan te spreken.

Drie modellen

Eerder dit jaar raakte al bekend dat Daimler, BMW & Tesla experimenteren met de online verkoop van wagens. Nu lijken de plannen van Daimler (moederbedrijf Mercedes) dus concreet te worden. De openingsdatum van de online shop is nog niet vrijgegeven maar volgens Automobilwoche zullen Mercedes-wagens uit de A, B en de luxueuze CLA klasse online te koop zijn.

Mercedes pakt haar Ecommerce-plannen dus grootser aan dan BMW, die enkel 1 elektrisch model (de BMW i3) te koop wil aanbieden. Voorlopig zullen enkel Duitsers gebruik kunnen maken van de online shop.

Minder verdelers, meer concept stores

Door het openen van de online shop wil Daimler wil het aantal fysieke verdelers naar beneden halen. Daarnaast wil het moederbedrijf van Mercedes ook inzetten op concept stores binnenin de stadscentra. Hiermee wil Daimler de merkbeleving centraal stellen en kunnen consumenten eenvoudig een auto online kopen.

Wat denk jij van dergelijke plannen? Zou jij een auto online kopen?