Hoeveel berichten Facebook dagelijks verwerkt in vergelijking met SMS:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Hoeveel berichten Facebook dagelijks verwerkt in vergelijking met SMS:

De Facebook Messenger app is al langer dé rising star binnen Facebook. Volgens Zuckerberg is het de tweede meest populaire app op iOS, na de Facebook-app zelf. WhatsApp - dat ook eigendom is van Facebook - groeit ook steeds sneller. Zo telt deze app tegenwoordig meer dan 900 miljoen maandelijkse gebruikers. 

Messenger en Whatsapp: drie keer groter dan SMS

Aangezien deze soort apps enorm populair zijn, is de populariteit van Messenger niet onlogisch. Wat wel opmerkelijk is, is het feit dat de groei van Messenger nu met kop en schouders boven Instagram en WhatsApp uitsteekt. 

Tijdens zijn keynote speech gisteren op Facebook's F8 conferentie vertelde Zuckerberg ook dat Facebook Messenger en WhatsApp samen nu drie keer meer berichten verwerken dan het wereldwijd volume van SMS verkeer. Zo worden op Messenger en WhatsApp meer dan 60 miljard berichten per dag verstuurd, terwijl SMS blijft schommelen rond 20 miljard berichten per dag. 

Facebook heeft ook vernieuwingen aangekondigd voor Messenger. Waardoor een hele reeks nieuwe functies naar de app zullen komen. Zo zullen uitgevers je via Messenger een bericht kunnen sturen wanneer er een nieuwsfeit uitkomt dat je waarschijnlijk zal interesseren. Of zal je via Messenger ook de status van bestellingen kunnen opvolgen.