Met deze uitvinding kan je jouw telefoon in 30 seconden opladen

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Met deze uitvinding kan je jouw telefoon in 30 seconden opladen

Als het van het bedrijf StoreDot afhangt zal je binnenkort in minder dan 30 seconden de batterij van je smartphone kunnen opladen. StoreDot heeft immers een technologie ontwikkeld die jouw smartphone in een sneltempo van een volle accu kan voorzien.

In 30 seconden

StoreDot stelde hun oplader voor tijdens Think Next, een congres in Tel Aviv, dat door Microsoft werd georganiseerd. In onderstaande video kan je zien hoe het precies werkt. Het gaat om een eerste prototype:

In minder dan 30 seconden kan je jouw smartphone van een volle accu voorzien. Erg handig om bijvoorbeeld in een station of luchthaven te gebruiken als je geen mogelijkheid hebt om je telefoon op te laden. Momenteel werkt StoreDot's technologie enkel met de Samsung Galaxy S4. Maar het bedrijf zou druk in de weer zijn om hun oplader compatibel te maken voor meerdere smartphones.

Hoe werkt het?

StoreDot gebruikt biologische halfgeleiders om de batterij in recordtempo op te laden. Dat oplader van StoreDot zou zowat het dubbele van een gewone oplader zal kosten.

StoreDot geeft aan dat het aan de form-factor nog wat wil sleutelen om de oplader compacter te maken. Dat zou het tegen 2016 willen doen. Rond die datum wil StoreDot hun product op de markt brengen.