Microsoft België geeft creatieve studenten gratis toegang tot cloud platform

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Microsoft België geeft creatieve studenten gratis toegang tot cloud platform

Microsoft richt haar pijlen op de creatieve student: met Azure for Students kan die zijn eigen app, blog of website bouwen. Zo biedt de IT-gigant jong talent de kans om hun innovatieve dromen na te jagen. Opmerkelijk: voor studenten is het helemaal gratis.

Wat mag je verwachten van Azure for Students?

Azure for Students is het cloud platform voor wie innovatieve ideeën wil concretiseren. Studenten met een achtergrond in software ontwikkeling kunnen hun app gratis gaan hosten op het Azure platform - zonder zelf de server te hoeven configureren.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Studenten kunnen via Azure een eigen website lanceren, ze krijgen de kans om bijvoorbeeld WordPress te installeren op hun persoonlijke cloud server waardoor ze een sneller presterende blog én meer webruimte krijgen dan een standaard WordPress-website.
  • Studenten kunnen de Azure cloud ook gebruiken om op een creatieve manier hun CV online te zetten.
  • Daarnaast kan de server ook dienen als platform waarmee studenten snel op gebruiksvriendelijke wijze een eigen app of website in elkaar kunnen boksen.

Het is opmerkelijk dat Microsoft alle Belgische studenten toelaat om gebruik te maken van de dienst. En dat helemaal gratis. We vroegen Peter Maynard van Microsoft België om een woordje uitleg:

“De cloud is meer en meer een noodzaak op een moderne en productieve werkplek. Daarom is het van cruciaal belang dat alle studenten de cloud kunnen ervaren met het oog op hun toekomst,“ vertelt Maynard.

Ook voor studenten zonder technisch bloed

Niet alleen jonge ontwikkelaars kunnen hun talent botvieren op Azure for Students. Ook de blogliefhebber is welkom. Zo kunnen studenten in een mum van tijd hun eigen blog creëren op hun eigen Azure-server. Voor je artikels online plaatst kan je ze eerst neerpennen in de gratis Microsoft Office for Students, want ook dat is gratis inbegrepen.

Wil je weten hoe je precies een WordPress website kan maken via Azure? Hieronder een korte tutorial video:

Hoe moet je Azure for Students activeren?

Studenten kunnen Azure for Students simpelweg aanvragen via het e-mail adres dat ze van hun school toegewezen krijgen. Maar er zijn ook andere manieren. Hieronder kan je zien hoe je Azure for Students precies kan aanvragen:

Benieuwd? Hier kan je Azure for Students activeren. Leuk weetje: indien je nu registreert doet Microsoft er e en gratis t-shirt bovenop! Hier hoe je die kan claimen.

Microsoft 

Naast Azure for Students kunnen Belgische studenten ook gratis Office en Visual Studio Code aanvragen op dezelfde manier.