Nadat Microsoft vorig jaar haar eerste versie van de Surface-tablet introduceerde werd deze lauw onthaald door de markt. Microsoft probeert het nu opnieuw met de Surface 2.

Surface 2

De Surface 2 is de tweede generatie van de Surface RT. De tablet kreeg enkele opmerkelijke verbeteringen, zo schroeft Microsoft de prestaties van de batterij op met 25% en kreeg de tablet ook een nieuwe grafische processor (NVIDIA Tegra 4).

De tablet weegt 630 gram en kan het ongeveer 10 uur uithouden op een volle accu. Ook de Kickstand kreeg een make-over en zou nu makkelijker in gebruik zijn. De tablet draait op Windows 8.1 en is beschikbaar vanaf €439. Voor deze prijs krijg je een tablet met 32GB SSD geheugen.

De oude Surface RT blijft ook beschikbaar voor €336. De enige verandering is dat Microsoft de ‘RT’ laat vallen.

Surface Pro 2

Microsoft kreeg van veel bedrijven te horen dat ze de Surface Pro graag zouden gebruiken maar dat de batterij niet lang genoeg meeging, daarom geeft Microsoft ze nu wat ze willen en nam het de batterij flink onder handen.

Zo gaat de Surface Pro 2 een stuk langer mee en ging de capaciteit van de batterij maar liefst omhoog met 60%. Bovendien draait de Surface Pro 2 op de laatste generatie van Intel chips (Haswell) en beschikt de tablet over 4 tot 8GB geheugen en heeft van 64 tot 500GB SSD-geheugen.

Verbazingwekkend genoeg is Microsoft erin geslaagd om het gewicht en design te behouden ondanks de toevoeging van al deze features. Ook de prijs (€899) bleef dezelfde dan zijn voorganger. Daarvoor krijg je een model met 4GB ram en 64GB aan opslag.

Pro Cover, Docking Station & Type Cover 2

De accuduur kan nog worden verlengd door de Surface Pro Cover, waarin een externe batterij in is verwerkt. Ook komt Microsoft met een docking station waar drie usb 2.0 en één usb 3.0 aansluitingen zitten verwerkt. Ook ethernet, mini-displaypoort en audio in- en uitgangen zitten in de dock verwerkt.

Of deze nieuwe tablets het publiek zal kunnen bekoren is nog even afwachten. Het lijkt ons dat Microsoft in ieder geval veel moeite heeft gedaan om de tablets van een flinke update te voorzien. Het lijkt ons in ieder geval een veelbelovende upgrade. Wat denk jij van de nieuwe tablets?