Microsoft brengt geniale Lens-app naar iOS en Android

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren

Microsoft brengt een van haar meest impressionante Windows Phone apps naar iOS & Android. Office Lens is een app die je kan vergelijken met een draagbare scanner. Zo kan je in no-time notities, whiteboards of kassatickets digitaliseren door er simpelweg een foto van te nemen. Microsofts OCR-technologie zet het beeld dan om in tekst. In een mum van tijd kan je dus erg veel zaken digitaliseren. Denk maar aan whiteboards, notities, kassa-tickets of business kaartjes. 

Office Lens

Met Office Lens kan je foto's van whiteboards, documenten en rekeningen digitaliseren door er simpelweg een foto van te nemen via de app. Het unieke aan deze app is dat deze ook geïntegreerd is met Microsoft Office. Zo kan je het eender welke tekst snel omzetten naar een word-, powerpoint- of pdf-bestand.

Optical Character Recognition

Als je een foto neemt van een document wordt ook de layout gerespecteerd. Om het beeld naar tekst om te zetten gebruikt Microsoft de 'optical character recognition' technologie (OCR). Bovendien worden afbeeldingen ook automatisch bijgesneden en geroteerd. 

Office Lens is vanaf nu beschikbaar voor iOS en is ook binnenkort beschikbaar voor Android. Voor de Android-versie is tot nu toe enkel een previewversie beschikbaar; via eenspeciale Google+ community kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Met deze app lijkt Microsoft haar focus op iOS & Android extra in de verf te zetten.