MiTAC onthult vandaag op MEDICA twee innovatieve Android Tablet Computers die speciaal zijn ontworpen voor e-health toepassingen. Beide toestellen, de MioCARE A335 met 5.88 inch scherm en de MioCARE L135 met 10.1 inch scherm, beschikken over WIFI, mobiele connectiviteit en een barcode- en RFID-scanner om patiëntgegevens uit te lezen. Medisch personeel heeft dankzij deze tablets eenvoudig toegang tot elektronische dossiers en kan op een efficiëntere manier mobiele data invoeren. Deze slimme manier van werken kan de administratieve lasten aanzienlijk verlagen, zodat er meer tijd overblijft voor het verzorgen van de patiënt.

“Om een betrouwbaar instrument voor dagelijks gebruik in het ziekenhuis te zijn, moeten mobiele toestellen voldoen aan heel specifieke eisen, zoals steriliteit, beveiligde toegang, databescherming, praktische afmetingen, betrouwbaarheid en batterijen met een lange levensduur. MioCARE voldoet aan al deze eisen,” zegt Piet Deschuymer, directeur van MiTAC Europe.

Maakt werk makkelijker en veiliger

De gezondheidszorg is een breed vakgebied, waarin elk onderdeel zijn eigen specifieke wensen heeft. De MioCARE productlijn is speciaal ontworpen om in deze behoeften te voorzien, of de tablet nu wordt ingezet in ziekenhuizen, de thuiszorg, op de spoedafdeling, in het laboratorium of de apotheek. Dankzij ingebouwde opties als de barcodescanner kunnen patiënten, medicijnen of proefmonsters automatisch geïdentificeerd worden en dankzij de uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden hebben medische professionals direct toegang tot de data van de gezondheidszorg.

Medisch personeel dat eenvoudig toegang heeft tot medische gegevens direct aan het bed van de patiënt creëert nieuwe manieren van werken. Het direct invoeren van informatie in het gezondheidszorgsysteem kan veel processen aanzienlijk verkorten. Bovendien kan de data automatisch gecontroleerd en gevalideerd worden, door duidelijke audit processen.

Uitgebreide specificaties

Een sterk punt van de MioCARE is de beveiliging, met mogelijkheden voor handige Two-factor smartcard authenticatie tot het volledig blokkeren van toestellen met Mobile Device Management software. De A335 en de L135 hebben beiden een volledig desinfecteerbare behuizing, geïntegreerde HF RFID/NFC (Near field communication) en 2D-streepjescodescanners waarmee medisch personeel eenvoudig en snel data kan verwerken. De geïntegreerde Dual-Band WIFI met Cisco CCX zorgt voor een gegarandeerd betrouwbaar en veilig gebruik binnen het ziekenhuisnetwerk. De ingebouwde 3G en GPS en de optionele stroomkits voor in de auto, zorgen ervoor dat beide tablets ook uitstekend geschikt zijn voor de medische thuiszorg.
De MioCARE A335 medische tablets zijn lichtgewicht en ontworpen om onmerkbaar te worden meegedragen, zelfs op lange werkdagen. Dankzij het ergonomische design zijn de tablets eenvoudig

in één hand te houden voor een ultiem gebruiksgemak. De A335 wordt geleverd met een stevige IP54 behuizing en optionele power data houder, speciaal voor gebruik in medische omgevingen. De enkelvoudige of meervoudige houders zorgen ervoor dat de tablets altijd opgeladen en klaar voor gebruik zijn.
De L135 beschikt over een hoge resolutie scherm met een geïntegreerde digitizer voor het snel en precies vastleggen van notities en handtekeningen. De 1m IP67 behuizing is waterdicht en heeft een indrukwekkende MIL-STD-810G schokbestendigheid voor beton. Een ‘hot-swap’ accu zorgt voor ononderbroken gebruiksgemak.

De MioCARE A335 en de MioCARE L135 zijn beschikbaar vanaf het eerste kwartaal 2014.