Mobile Vikings deelt resultaten van 4G internet experiment. De strafste conclusies op een rijtje:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Mobile Vikings deelt resultaten van 4G internet experiment. De strafste conclusies op een rijtje:

De mobiele operator Mobile Vikings heeft nét een razend interessant experiment achter de rug. De operator lanceerde een test waarbij 100 mensen hun kabel- of glasvezelnetwerk inwisselden voor thuisinternet via 4G. Het resultaat: 92 procent van hen verkiest 4G boven kabel of glasvezel. 

Vikings Unplugged. De resultaten: 

Dat het project, dat de naam Vikings Unplugged kreeg, een succes was valt niet te ontkennen. 100 Pioneers kregen van de operator een modem mét simkaart met een ongelimiteerde databundel. Ze kregen 2 maand tijd om het aanbod uit te testen. En moesten nagaan of deze manier van internetten de vaste verbinding bij je thuis kan vervangen. Het antwoord was duidelijk: jep! 

Enkele opvallende conclusies die uit de test naar boven kwamen: 

  • Video on Demand kijken via 4G is geen probleem, zo ging 45% van het gemiddelde verbruik naar Netflix. 
  • Er was zelfs één iemand die zonder problemen 1,2 Terrabyte wist te downloaden via 4G. 
  • De nummer één vraag van de meeste gebruikers: een modem op batterijen, waardoor je jouw 4G internet (dat volgens Mobile Vikings pakken sneller is dan de 4G snelheid op een smartphone) overal mee naartoe kan nemen. 
  • Na afloop van het experiment zag maar liefst 92% van de deelnemers het zitten om de kabel door te knippen en in te ruilen voor mobiel internet. 

Concurreert Mobile Vikings straks met Telenet & Proximus?

Wat Mobile Vikings gaat doen met de resultaten van deze test? Waarschijnlijk zijn ze er hard aan het nadenken om te onderzoeken of hier een commerciële opportuniteit in zit. Onlangs liet Chief Viking Hans Similon nog aan Bloovi weten dat ze deze test niet zomaar hebben gedaan, maar dat het nog even zal duren alvorens er een commercieel aanbod uit voortkomt. 

Zou jij 4G mobiel internet willen in plaats van kabel of glasvezel? Laat het weten in de comments! We zijn benieuwd!