Tussen 19 augustus en 8 september kan iedereen zijn of haar oud gsm-toestel inleveren in een van de Primo winkels in België. In ruil ontvang je een kortingsbon van 20% bij Primo. Met deze actie willen Mobile Vikings en Primo kostbare grondstoffen recupereren en aandacht vragen voor duurzame ontwikkeling.

Milieubewuste actie

Met het oog op het milieu slaan Mobile Vikings en Primo de handen in elkaar en verzamelen ze tijdens de laatste weken van deze zomer volop oude gsm-toestellen. Veel toestellen hebben nog het potentieel om opnieuw te worden gebruikt en defecte toestellen zijn een secundaire bron van zeldzame grondstoffen die zorgvuldig kunnen worden gerecycleerd.

“Als mobiele operator zijn we er ons van bewust dat consumenten vandaag met de regelmaat van de klok van toestel veranderen. Voor de productie van één gsm zijn er echter kilo’s grondstoffen nodig, waaronder coltan. In plaats van een afgedankte gsm stof te laten vergaren in een schuif, willen we ervoor zorgen dat kostbare grondstoffen zoveel mogelijk worden gerecupereerd. Het is belangrijk om op een duurzame manier om te springen met ons afval.

Bovendien gaat er per geschonken toestel € 1 naar het lokale goede doel. Mediclowns, een organisatie die zieke of gehandicapte kinderen en volwassenen een hart onder de riem steekt,” zegt Dorien Aerts (Chief Marketing Viking).

Mensen activeren om te bewegen

Door op te treden als inzamelpunt, wil Primo Mobile Vikings helpen in zijn opzet. "Naast mensen motiveren om het goede doel te steunen, willen we hen er ook van bewust maken dat beweging belangrijk is, zeker in een maatschappij waarin het gebruik van gsm's en smartphones steeds meer levens beïnvloedt. Daarom schenken we voor een binnengebrachte gsm een kortingsvoucher van 20%, zodat niemand nog een sportieve uitdaging uit de weg moet gaan", vult Sofie Geyskens aan (Marketing Manager Primo).