Met de lancering van Mobile Cloud is Mobistar de eerste operator in België die zijn klanten een beveiligde opslagruimte aanbiedt voor een automatische bescherming van het geheugen (foto’s, video’s, contacten, muziek, …) van hun mobiele toestellen, zonder verborgen kosten. Deze nieuwe dienst is inbegrepen in de abonnementen Dolfijn, Panter en Internet Everywhere en stelt gebruikers in staat om hun bestanden heel makkelijk op een veilige locatie op te slaan, terwijl ze er altijd en overal toegang toe hebben via hun smartphone, tablet of het webportaal.

Digitale informatie online opslaan

Onze smartphones en tablets staan vol foto’s, video’s, muziek, contacten en documenten. En de gebruikers willen die schat aan digitale informatie kost wat kost bewaren. Persoonlijke content verliezen is voor hen vaak nog erger dan de diefstal of het verlies van het toestel zelf. Om er zeker van te zijn dat hun bestanden ergens veilig worden opgeslagen, bewaren de meeste mensen ze dan ook op een externe harde schijf, usb-sticks of zelfs dvd’s en cd’s.

Volgens de cijfers van GfK Significant doet nog maar 12 % van de gebruikers een beroep op oplossingen van het cloudtype, voornamelijk om grote bestanden te delen. Toch zegt één gebruiker op twee geïnteresseerd te zijn in de veiligheid die zo’n ‘cloudoplossing’ biedt omdat deze gemakkelijker en veiliger is en er geen kabels of computers aan te pas komen.

Mobistar Cloud

Precies om aan die behoefte, die honderdduizenden klanten delen, te beantwoorden integreert Mobistar vandaag als eerste operator in België een ‘Mobile Cloud’-dienst in zijn abonnementen Dolfijn, Panter en Internet Everywhere (15 en Unlimited). Met deze nieuwe, heel gebruiksvriendelijke dienst kan de klant het geheugen van zijn smartphone of tablet automatisch en in alle veiligheid bewaren: de gegevens worden eerst versleuteld en daarna op een server in Europa opgeslagen. Belangrijk om te weten is dat de digitale content die de gebruiker verwijdert, nooit meer door derden kan worden teruggevonden. De Mobistar-klant is enige die toegang heeft tot zijn digitale content. Hij kan die dan ook gemakkelijk delen met zijn vrienden en er uiteraard altijd en overal toegang toe krijgen via zijn mobiel toestel (via de app Mobile Cloud) of via om het even welke computer (via de website https://cloud.mobistar.be).

Mobile Cloud App 

Wie gebruik wil maken van deze dienst hoeft daarvoor enkel de gratis app Mobile Cloud te downloaden in Google Play of in de App Store. Daarna moet de klant zijn Mobile Cloud-account aanmaken en kiezen wat hij wil bewaren: foto’s, contacten, video’s, muziek, bestanden, … De klant kan ook de automatische modus inschakelen, zodat hij er niet meer aan hoeft te denken om het geheugen van zijn toestel te bewaren. Mobile Cloud is de perfecte app voor een totale gemoedsrust.

Klanten met een Dolfijn-abonnement krijgen een inbegrepen opslagruimte van 500 MB op Mobile Cloud, waarmee ze de dienst kunnen ontdekken en hun favoriete foto’s en al hun contactgegevens op een veilige locatie kunnen bewaren. Klanten met een Panter-abonnement krijgen een inbegrepen opslagruimte van 16 GB, waarmee ze automatisch het geheugen van hun smartphone kunnen bewaren. Wie nog meer opslagcapaciteit wenst, kan zonder verplichting blokken van 16 GB aankopen voor maar 2 euro per maand.

De gebruiker heeft toegang tot de dienst Mobile Cloud via wifi maar ook kosteloos via het mobiele internet van Mobistar. Zelfs via het mobiele internet krijgt de klant in België gratis toegang en hoeft hij niet te betalen om gegevens naar de cloud te verzenden. Het verbruik wordt met andere woorden niet afgetrokken van het maandelijkse surfvolume van de gebruiker.