Google steekt Apple voorbij als waardevolste merk

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google steekt Apple voorbij als waardevolste merk

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft Apple voorbijgestoken als waardevolste bedrijf ter wereld. Het moederbedrijf maakte net nieuwe recordcijfers bekend waardoor de beurskoers naar ongekende hoogten werd gestuwd. Google haalde 17 procent meer inkomsten uit advertenties in vergelijking met vorig jaar.

Apple voorbijgestoken 

De aandelen Alphabet scoorden na de bekendmaking bijna 5 procent hoger. Hierdoor komt de beurswaarde van Alphabet uit op 549 miljard dollar. Tot voor kort stond Apple nog aan de leiding met een waarde van 534 miljard dollar. Apple's aandeel gleed onderuit nadat blijkt dat het voor het eerst een inkrimping zit aan te komen in het aantal verkochte iPhones. 

Omzetgroei van 18 procent

De groei bij Google's moederbedrijf was vooral te danken door een flink hogere omzet die te danken was aan de groei van advertentieverkoop en enkele kostenbesparingen. De totale omzet van Alphabet ging 18 procent omhoog naar 21,3 miljard dollar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het moederbedrijf haalde een nettowinst van 4,9 miljard dollar.

Google, nog altijd dé belangrijkste speler binnen Alphabet, haalde 17 procent meer inkomsten uit advertenties in vergelijking met vorig jaar.