In deze editie van de Monday Morning Movies heeft Cis Scherpereel van Indie Group een gesprek met Steven Taeleman van TNTpost, de internationale tak binnen post.nl. Cis sprak met Steven tijdens E-shop Expo in Brussel en vroeg hem de belangrijkste troeven van zijn product op te sommen.

Naast de kostprijs is het aflevermoment een heikel punt voor heel wat consumenten. De eisen en wensen liggen hoog. Aan de pakjesdiensten om hier maximaal de klant tegemoet te komen.

“Levering op zaterdag is zeker een meerwaarde”, zo vertelt Steven. “Bij TNTpost zit het aanbieden op zaterdag standaard in de tarieven. Het is inderdaad een antwoord op de vraag van de consument, die dat zeker weet te appreciëren.”

Eigen chauffeurs

De chauffeurs zijn gespecialiseerd in het leveren aan particulieren. Ze kennen de gewoontes en wensen. Ook door hun herkenbaar uniform kunnen ze op het vertrouwen van de consument rekenen.

Internationale track & trace

Een belangrijke troef voor de online ondernemer is het kunnen traceren van het pakje, zeker wanneer het over de grens gaat. Dan wordt het vaak moeilijker om de pakjes te kunnen volgen.

Steven Taeleman: “Bij TNTpost heeft men voldoende scans in het volledige traject, zodat de consumenten én de ondernemer goed kunnen worden geïnformeerd. “

De track&trace service is makkelijk online te gebruiken op basis van het barcodenummer.

Dedicated customer service

Consumenten en ondernemers kunnen gebruik maken van een eigen TNTpost klantendienst. Een vraag wordt steeds door dezelfde persoon behandeld, wat een vlottere behandeling mogelijk maakt.

E-commerce fulfilment

Steven: “In Nederland beschikt TNTpost over een fulfilment bedrijf. Orders verwerken, ‘picken’ en ‘packen’ is dan ook een dienst die we onder de vleugels van het bedrijf “Toppak“ kunnen aanbieden.”