Morgan Stanley: “Google heeft een gat in de markt ontdekt van 4 miljard dollar”

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Morgan Stanley: “Google heeft een gat in de markt ontdekt van 4 miljard dollar”

foto: shutterstock.com

Investeringsbank Morgan Stanley denkt dat Google’s Pixel smartphone voor 3,8 miljard dollar aan inkomsten zal zorgen in 2017. Geschat wordt dat Google 5 à 6 miljoen Pixel-telefoons zal verkopen in de loop van 2017. De prijs van de toestellen schommelt tussen de 600 à 800 euro per toestel. Ook in 2016 is de impact van de Pixel voelbaar. De zoekgigant zou maar liefst 2 miljard dollar opstrijken tijdens het laatste kwartaal van dit jaar door de gunstige verkoop van de Pixel. Tijdens Q4 2016 zouden maar liefst 3 miljoen Pixels over de toonbank zijn gegaan.

Dapper, maar (nog) bescheiden

Toch is de impact van de Pixel nog vrij bescheiden in vergelijking met andere smartphone bouwers. Volgens Morgan Stanley zou Apple in 2016 maar liefst 212 miljoen iPhones verkopen. Goed voor 137 miljard dollar aan inkomsten. In het laatste kwartaal zou Apple 45,5 miljoen iPhones verkopen, goed voor 28 miljard dollar aan inkomsten.

foto: shutterstock.com

Winst per toestel helft lager dan Apple

Opvallend: Morgan Stanley becijferde dat de winstmarge per Pixel-smartphone van Google de helft lager ligt dan bij de iPhone van Apple. Dat komt omdat Google meer geld moet ophoesten voor de materiaalkosten. Volgens de investeringsbank zou de winstmarge van de Pixel schommelen tussen de 22 à 25 procent. De winstmarge van de iPhone 7 maakt zou een pak hoger liggen met 41 procent winst per toestel.

Desondanks dat de winstmarge van de Pixel een pak lager ligt, heeft Google nog enkele troeven achter de hand. Aangezien de diepe Google-apps integratie, de ingebouwde stem-assistent, Android Pay en andere features. Het resultaat: Android-gebruikers zouden meer geld gaan spenderen op het platform waardoor adverteerders ook meer ads zullen laten tonen aan Android-gebruikers. Het gevolg: Google pikt ook haar graantje mee.