Na Antwerpen, lonkt Uber ook naar Gent en Charleroi

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Na Antwerpen, lonkt Uber ook naar Gent en Charleroi

Hoewel Uber een omstreden autodeelplatform is, blijft het toch aan populariteit winnen. Dit jaar nog start Uber nog in Antwerpen, maar Belgisch directeur Filip Nuytemans lonkt ook naar Gent en Charleroi. Na Brussel zou Antwerpen dus de tweede stad zijn in België waar Uber concurrentie biedt aan de traditionele taxiservice.

Uber is op korte tijd sterk uitgegroeid tot een fenomeen onder de autodelers. Car sharing wordt al langer toegepast maar het lijkt met de komst van Uber dat het nog populairder en makkelijker is geworden.

Na Brussel is dit jaar Antwerpen aan de beurt. Maar Nuytemans kijkt ook al verder. "Gent interesseert ons sterk, evenals Charleroi, een stad die heel wat mobiliteitsproblemen kent, onder meer voor ritten naar de luchthaven."

Wat is er zo makkelijk aan Uber? Je hoeft geen geld bij te hebben, want door de mobiele app kun je met jouw kredietkaart betalen. Reguliere taxichauffeurs verwijten Uber dat het bedrijf zorgt voor illegale concurrentie.

Uber onder vuur

Onlangs nog kwam het Amerikaanse bedrijf onder vuur te liggen, nadat een Uber chauffeur voor de rechtbank in Brussel moest verschijnen. De chauffeur kreeg een boete en zijn auto werd in beslag genomen.

Deze persoon gaat nu in beroep en krijgt de volledige steun van Uber zelf. Ook kregen Uber chauffeurs in Frankrijk boetes, nadat ze werden verbannen door de rechtbank. Uber steunt die chauffeurs door hun boetes te betalen, en dat kan niet volgens vele tegenstanders.

Het Belgische team, dat van twee naar zeven mensen werd uitgebreid, werkt intussen verder aan de ontwikkeling van Uber in ons land. Volgens Nuytemans telt Uber intussen 50.000 Belgische gebruikers en enkele honderden chauffeurs.