Vannacht openen verschillende ketens de deuren voor iedereen die staat te popelen om de 5de telg van het populaire spel Grand Theft Auto uit te proberen. GTA 5 is het duurste spel dat ooit ontwikkeld werd. Naar verluidt kostte het meer dan 200 miljoen euro om het spel te maken.

Gamers staan te trappelen van ongeduld

Gamers kijken al maanden uit naar 17 september, de dag waarop het vijfde deel van 'Grand Theft Auto' in de rekken mag pronken. Om tegemoet te komen aan de verwachte stormloop, openen verschillende ketens om middernacht al de deuren. Zo kan je alvast terecht in 90 filialen van Game Mania.

GTA5 Nachtclub in Merksem

De Game Mania uit Merksem wordt voor de gelegenheid omgebouwd naar een heuse nachtclub in de stijl van GTA5. Inclusief danseressen, hamburgers & energiedrankjes. Game Mania vertelt alvast dat er nog nooit zoveel pre-orders waren voor een game dan voor de nieuwste telg van Grand Theft Auto. 

Nieuwe game

Het 5de deel van Grand Theft Auto vindt plaats in de fictieve stad Los Santos, gebaseerd op het Amerikaanse Los Angeles. Volgens Dan Houser, de oprichter van Rockstar Games bracht de gamestudio zo'n 100 dagen door in Los Angeles om research te gaan doen. "We spraken met undercover-FBI-agenten, maffia-experts en straatgangsters en bezochten zelfs een gevangenis in het midden van de woestijn."

Belgisch tintje: Radio Soulwax

In het spel is ook een Belgische toets op te merken. Zo kan je in je virtuele wagen afstemmen op Radio Soulwax een radiostation een station waarvan de muzieklijst is samengesteld door de Vlaamse dj-broers Dewaele.