Het Nederlandse WappZapp gaat concurreren met Netflix. Zo biedt de Nederlandse app haar diensten gratis aan en heeft het ook een PLUS versie voor € 7,99 (dezelfde prijs als Netflix) die toegang geeft tot een onbeperkt aantal kwaliteitsfilms & series. De app telt intussen al een half miljoen gebruikers.

WappZapp

WappZapp werkt samen met Nederlandse filmdistributeurs om een zo groot mogelijk aanbod aan te reiken. Zo kunnen onze Noorderburen met WappZapp zo’n 1500 Oscar-films bekijken en biedt het ook toegang tot documentaires uit de hele wereld. Ook Europese tv-programma’s, documentaires en films werden in de dienst opgenomen. WappZapp kan je twee weken gratis gebruiken.

Quality Film Collection

Een van de leveranciers is A-Film Benelux. Wilco Wolfers, CEO A-Film Benelux: “Onze Quality Film Collection is een ijzersterk merk en heeft zich al vele jaren bewezen op de dvd markt. Nu gaat de collectie volledig digitaal in een tijd dat andere aanbieders zich profileren met mainstream films.” WappZapp verwacht dat er in de nabije toekomst nog meer content-partners zullen bijkomen.

Andere behoeften

"We merken dat de on-demand kijker een andere behoefte heeft dan de traditionele tv-kijker. Zo is er een grote vraag naar kwaliteitsfilms en naar documentaires. Maar ook naar bijvoorbeeld concerten en betrouwbare kids-tv," aldus Wienke Giezeman, oprichter van WappZapp. "Om aan deze vraag te voldoen bieden we nu dus ook dit all-you-can-eat abonnement, naast het gratis aanbod."

Voorlopig niet naar België

We vroegen WappZapp of het plannen had om naar België te komen. Blijkbaar zal dit nog niet voor binnenkort zijn. Misschien een idee om het in ons land uit de grond te stampen?

Kennen jullie al Belgische initiatieven die in deze richting gaan? Of sta je zelf te springen voor een dergelijke Belgische app? Laat het ons weten!

Meer info wappzapp.com