Nest Protect, de intelligente rook & CO detector

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Nest Protect, de intelligente rook & CO detector

Domotica-startup Nest, die bekend raakte door de introductie van de intelligente thermostaat, komt met iets nieuw: de Nest Protect Smoke detector.

Nest Protect

De Nest Protect ziet er qua design en ontwikkeling hetzelfde uit dan haar oudere broertje. Het toestel heeft echter een andere functie dan thermostaat. Met de Nest Protect wil het bedrijf huiseigenaars op een intelligente manier op de hoogte stellen van rook en CO-ontwikkeling. Zo kan de detector spreken én brengt het huiseigenaars op de hoogte via hun smartphone of tablet.

De Protect kan de huisbewoners de precieze locatie van de rook of CO-ontwikkeling tonen. Bovendien zal het apparaat de eigenaars van het huis kunnen waarschuwen voor het alarm zelf afgaat. Bij loos alarm kan je het apparaat ook makkelijk uitzetten door er gewoon naar te zwaaien.

“Vervelende detectoren zijn verleden tijd”

CEO Tony Fadell: “Iedereen heeft het wel al voorgehad, je bent aan het koken en het rookalarm gaat af. De enige manier om hem te doen zwijgen is door de batterijen er uit te nemen. Dat is een risico.”

Notificaties

De Nest Protect kan ook notificaties versturen naar een smartphone of tablet en geeft op deze manier informatie over het batterijpercentage van de detector, het CO-gehalte en wanneer er een alarm afgaat in je huis.

Het toestel geeft je ook suggesties om actie te ondernemen als er rook wordt gedetecteerd. Zo zal Nest Protect je voorstellen om de hulpdiensten te bellen. Naast notificaties zal de Nest Protect ook kunnen spreken (te zien in bovenstaand filmpje). Voorlopig kan dat enkel in het Engels, Spaans of Canadees-Frans.

Beschikbaarheid

Bovendien kunnen verschillende apparaten met elkaar spreken via Wi-Fi. Hierdoor zal een alarm op elk apparaat te horen zijn in plaats één. De toestellen zijn beschikbaar in wit en zwart en gaan over de toonbank voor $129. Vanaf november zal de Nest Protect beschikbaar zijn in Europa.

Meer info: nest.com